Исторически ден за Япония - за първи път от 200

...
Исторически ден за Япония - за първи път от 200
Коментари Харесай

Исторически ден за Япония след абдикацията на Акихито

Исторически ден за Япония - за първи път от 200 години насам абдикира император. Акихито се отхвърли от трона в интерес на сина си - принц Нарухито. Император Акихито произнесе последната си тирада, а в среднощ в Страната на изгряващото слънце стартира Новата епоха. Наречена е Рейва, което значи ред и естетика.

Денят за император Акихито стартира в шинтоистки храм, където, облечен в обичайни облекла, той заяви на митичните предшественици решението си за отдръпване.

Храмът е алегоричен дом на богинята на Слънцето, почитана като прародителка на японските монарси. След ритуала последва церемонията по абдикацията, която се организира в една от залите на императорския замък.

Освен император Акихито и императрица Мичико, на нея участваха към 300 публични лица. В залата бяха импортирани държавните и персонални печати на фамилията, както и обичайните регалии - заветен меч и скъпоценности - знак на императорската фамилия.
Акихито, император на Япония: Днес завършват отговорностите ми като император. Изразявам сърдечна признателност към хората, които ме одобриха и подкрепяха като знак. Заедно с императрицата, се надяваме Новата епоха, която стартира на следващия ден, да бъде мирна и ползотворна. Молим се за мир и благополучие на нашата страна и на всички хора по света.
Преди да напусне залата, Акихито се поклони на присъстващите. Така - за към 10 минути, се смениха две императорски ери. Формално, Акихито ще постави завършек на 30-годишното си алегорично ръководство в среднощ. Утре първата си тирада като император ще произнесе принц Нарухито.

Въпреки дъжда, стотици японци се събраха край двореца в Токио, с цел да станат част от историческото събитие и да засвидетелстват уважението и благодарността си към император Акихито.
 Японският император Акихито абдикира в интерес на сина си Японският император Акихито абдикира в интерес на сина си
Днес японският император Акихито отстъпи престола на най-големия си наследник и престолонаследник Нарухито. Това е първата абдикация на император от повече...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР