Историческата визита на лидера на Украйна у нас е факт.

...
Историческата визита на лидера на Украйна у нас е факт.
Коментари Харесай

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София, обяви го с туит

Историческата аудиенция на водача на Украйна у нас е реалност. Володимир Зеленски дойде в България. Полетът бе осъществен с българския държавен аероплан. Самият Зеленски разгласи визитата си с туит в обществените мрежи.

Според данните на приложението flightradar24 държавният „ Еърбъс ” А-319 излетя от София в 7:12 ч. и кацна в молдовската столица Кишинев малко след 8.00 ч. българско време. Обратният полет на машината със Зеленски към българската столица стартира в 11:06 ч. и дойде тук малко след 12:04 ч.

За това, че визитата му у нас въпреки всичко ще се реализира, удостовери по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков.

От рано сутринта в центъра на София има невиждани ограничения за сигурност и полицейски екипи в региона на Триъгълника на властта, както и по булевардите „ Брюксел ” и „ Цариградско шосе ”, откъдето нормално се придвижват публични делегации.

 273940

Визитите на Зеленски постоянно се наблюдават с нараснало внимание и до последно се пазят в загадка от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се трансформира в последния миг.

Очаква се да се подпишат взаимна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за съдействие в региона на енергетиката. По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество.

Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.

По-късно денем министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на полемика с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде излъчено онлайн на страницата на Министерския съвет във Facebook.
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР