Историческата сграда на българския парламент на пл. Народно събрание“ № 2  беше осветена

...
Историческата сграда на българския парламент на пл. Народно събрание“ № 2  беше осветена
Коментари Харесай

Историческата сграда на парламента беше осветена в зелено - за Европейския ден на донорството

Историческата постройка на българския парламент на пл. „ Народно заседание “ № 2  беше осветена в зелена светлина на 5 октомври 2024 година в символ на взаимност с Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи, отбелязван всяка година по самодейност на Съвета на Европа.

По този мотив ръководителят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че с присъединението си към акцията Народното събрание показва своята съпричастност към тази благородна идея, отдава респект към донорите на органи и демонстрира почитание към техните фамилии за човечността и отзивчивостта към непознатата болежка, проявени в най-тежък миг.

Днешната самодейност е знак за признателност към медицинските екипи, които работят в региона на трансплантациите и дават на хората втори късмет за живот, акцентира тя. Европейският ден е и част от напъните за ориентиране на публичното внимание към значимостта на донорството и трансплантациите и създаване на публично доверие към процеса, добави Рая Назарян.

Включването на Народното събрание в осведомителната акция е по покана на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, която провежда поредност от събития, свързани с отбелязването на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР