Историческата драма Опенхаймер“ на режисьора Кристофър Нолан получи приза за

...
Историческата драма Опенхаймер“ на режисьора Кристофър Нолан получи приза за
Коментари Харесай

„Барби“, „Убийците на цветната луна“ и „Солтбърн“ останаха с празни ръце на БАФТА

Историческата драма „ Опенхаймер “ на режисьора Кристофър Нолан получи наградата за най-хубав филм на премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия , съобщи Ройтерс.

На обилна гала в Лондон филмът получи общо седем награди. Сред другите съществени оценки, които получи " Опенхаймер ", са за постановка ( Кристофър Нолан ), за най-хубав артист ( Килиън Мърфи ) и за най-хубав артист в поддържаща роля (Робърт Дауни-джуниър). Филмът взе наградата и за най-хубава истинска музика.

Наградата за най-хубава актриса отиде при Ема Стоун за осъществяването ѝ в " Клети създания " . Филмът получи общо пет награди БАФТА.

За поддържаща женска роля беше отличена Давайн Джой Рандолф за играта ѝ в " Останалите ".

С БАФТА за автентичен сюжет си потегли " Анатомия на едно рухване ".

" Зона на интерес " беше награден за най-хубав неанглоезичен филм. Филмът получи премията и за най-хубав английски филм.

" 20 дни в Мариупол " е отличен в документалната категория на премиите.

БАФТА за най-хубав анимационен филм получи " Момчето и чаплата ".

" Барби ", " Убийците на цветната луна " и " Солтбърн " останаха с празни ръце на церемонията за премиите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, оповестиха Прес асосиейшън/ДПА.

Филмът на Грета Гъруиг за екзистенциалната рецесия на куклата на " Мател " бе най-касовият филм за 2023 година и бе номиниран в няколко категории, само че не взе нито една премия.

Звездата от кино лентата Марго Роби загуби в конкуренцията за най-хубава актриса от Ема Стоун за ролята й в " Клети създания ", до момента в който сюжетът на режисьорката Грета Гъруиг и брачна половинка ѝ Ноа Баумбак отстъпи пред правосъдната драма " Анатомия на едно рухване " на Жустин Трие и Артур Харари.
 Марго Роби БАФТА Gulliver/Getty Images
Райън Гослинг и неговият облик Кен изгубиха в категорията за поддържаща мъжка роля от Робърт Дауни-Джуниър за " Опенхаймер ". Гъруиг съмнително отсъстваше от номинациите за най-хубав режисьор.

Епосът " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе също не взе отличие, въпреки да бе номиниран за най-хубав филм, за най-хубав артист в поддържаща роля за Робърт де Ниро и за още няколко категории.

И " Солтбърн " не съумя да трансформира шеметния си триумф в награди. Филмът за студент от Оксфорд, който се сближава със собствен богат състудент и прекарва лятната почивка в фамилното му имение, се трансформира в интернет сензация, само че не получи нито една премия БАФТА . Продукцията бе номинирана за най-хубав английски филм, за най-хубав артист за Бари Киоган, за поддържаща актриса - Розамунд Пайк, за поддържащ артист за Джейкъб Елорди, както и за истинска музика. Все отново филмът попадна под светлините на прожекторите на церемонията с осъществяването на Murder On The Dancefloor на Софи Елис-Бекстър. Песента, излязла преди 22 години, звучи във финалните фрагменти на кино лентата и още веднъж влезе в класациите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР