iStock Здравните власти на Норвегия обявиха, че няма връзка между ваксината

...
iStock
Здравните власти на Норвегия обявиха, че няма връзка между ваксината
Коментари Харесай

Норвегия: Не ваксината на Пфайзер е причината за смъртта на възрастни хора

 iStock Здравните управляващи на Норвегия оповестиха, че няма връзка сред имунизацията на " Пфайзер “ и " Бионтех “ и 33 смъртни случая измежду възрастни хора в старешки домове, пишат международните организации.

Първоначално локалната организация по медикаментите промени рекомендациите си кой и при какви условия да бъде ваксиниран. Те предложиха препаратът да се слага на възрастни хора с влошено и нежно здраве единствено след самостоятелна оценка, откакто 33 души починаха.

Сега, дни по-късно, норвежките управляващи споделят, че връзка няма.  " Сред 13-те случая, които проучихме по-отблизо – това са хора, които са на напреднала възраст, с доста нежно здраве и съществени съпътстващи болести “, съобщи шефът на норвежката здравна работа Камила Столтенберг.

Тя добавя, че всеки ден в Норвегия умират 45 души, които са настанени в болнични или старешки заведения. " Не сме открили по-висока смъртност, която да е обвързвана с имунизирането “, безапелационна е Столтенберг.

По думите й е допустимо някои от възрастните хора да са в такова здравно положение, че " да не си заслужава да бъдат имунизирани “, тъй като препаратът " евентуално може да утежни положението им, в случай че се проявят странични резултати “.

В предходното си изказване здравната работа на Норвегия сподели, че част от нормалните странични резултати, като гадене, повръщане и температура, " може да са спомогнали за съдбовния завършек на някои от най-уязвимите и остарели пациенти “.

В изказване за " Асошиейтед прес “ от " Пфайзер “ и " Бионтех “ разясниха, че работят с норвежката организация по медикаменти в следствието на случаите. В също време показват, че " по-голямата част от умрелите са извънредно остарели, с доста болести, някои от които – терминално заболели “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР