iStock За близо седмица за купуване на гласове са задържани 38

...
iStock
За близо седмица за купуване на гласове са задържани 38
Коментари Харесай

Само за седмица 38 човека са задържани за купуване на гласове

 iStock За близо седмица за пазаруване на гласове са арестувани 38 индивида. Това регистрира шефът на националната полиция Станимир Станев пред медиите, съобщи Българска телеграфна агенция. В рамките на акцията против нарушение на политически права на жителите, от 3 ноември до през днешния ден са тествани 2371 места, формирани са над 2000 предупредителни протокола.

108 са формираните досъдебни производства. Подобен е бил броят на делата и на изборите през юли.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров описа за случай в района на Шумен. Ловно стопанство с четири здания е продадено за 155 000 лв. без Данък добавена стойност преди време. Малко под 155 000 била първичната цена, която била оповестена на търг. Само със стъпка от 90 лв. единствената компания го печели. Според Тодоров тя била на сложено лице. Малко откакто парцелът е добит и става частен са дадени над 700 000 лв. за асфалтиране на път и създаване на паркинг. Вдигнати са огромни врати, които пък попречва придвижването на хора сред две села.

При шефа на полицията в Шумен бил пратен медиатор, който го заплашил, че в случай че не спре " да рови " по случая, след изборите ще бъде освободен.

При различен случай, в различен район на страната, е открит случай на подправени заявления от хора, които декларирали, че желаят да гласоподават в мобилна секция. След инспекция се оказало, че документите са подправени, а хората са декларирали, че не са желали мобилна секция. Директорът на полицията в този район също бил " предизвестен ", че това ще има последствия за него, сподели Тодоров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР