iStock След имунизиране, освен повишаване на температурата, при някои ваксинирани има

...
iStock
След имунизиране, освен повишаване на температурата, при някои ваксинирани има
Коментари Харесай

Освен повишаване на температурата при някои ваксинирани има и други нежелани реакции

 iStock След ваксиниране, с изключение на повишение на температурата, при някои имунизирани има и други нежелани реакции - грипоподобни признаци и местна болежка в мястото на убождането. До момента в ИАЛ са постъпили 840 известия за такива реакции. Това заяви маг. фармацевт Богдан Кирилов по време на седмичния брифинг на НОЩ, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Днес се чака решението на Европейската организация по медикаментите за 4 ваксина, измежду които аденовирусната на " Янсен ". Няма удостоверение за периоди на доставка и точни количества. Продълж работата и за съветската ваксина – сега ЕАЛ  дефинира екипи за оценката й, чака се в идващите дни и седмици по-конкретна информация.

По проект, утре се чакат 31 200 дози от Оксфордска ваксина, в понеделник 21 060 дози от Пфайзер, в средата на идната седмица - 33 600 на Модерна. 

" Положителната вест от през вчерашния ден е, че Европейска комисия контракти 4 млн. спомагателни дози за следв 2 седмици за Европейски Съюз, чака се удостоверение през днешния ден или на следващия ден какво ще получи България ", добави Кирилов.

В българската ИАЛ е получен индикативният график за доставките през април - Пфайзер –  250 000 дози, Модерна – над 80 000 дози, за Астра Зенека се чака информация. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР