iStock Считано от 19 август 2021 г., четвъртък, Кипър въвежда за

...
iStock
Считано от 19 август 2021 г., четвъртък, Кипър въвежда за
Коментари Харесай

Кипър с нови условия за пристигащите от България

 iStock Считано от 19 август 2021 година, четвъртък, Кипър вкарва за идващите от България, които не са имунизирани, условието да показват PCR тест за COVID-19, изработен в последните 72 часа в оторизирана лаборатория, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Никозия останалите условия за пътуващите към Кипър български жители остават без смяна:

- да си създадат онлайн регистрация в електронния портал  и в рамките на 24 часа преди планувания полет да изпратят попълнения, разполагаем на  формуляр, в който да са отразили персоналните си данни и цялата нужна за влизане в страната информация, като приложат и копие от документа с отрицателен PCR тест;

- да получат отговор от кипърските управляващи на посочения от тях електронен адрес за преписка с позволение за влизане в Република Кипър.

Остават облекчените условия за българските жители, които имат право на престояване в Кипър и разполагат с " жълт лист “, както и за българските жители, които имат право да влизат в Кипър по силата на Виенската спогодба. Те могат да си създадат PCR тест за лична сметка при идването на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина.

Българските жители, които са имунизирани и разполагат със съответния документ за имунизиране, ще бъдат допускани до територията на Кипър, без да е належащо да показват PCR тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, в случай че в границите на 24 часа преди полета са попълнили и изпратили на кипърските управляващи наличния в електронния портал    формуляр, като са приложили и копие от съответния документ за имунизиране. Необходимо е и да са получили отговор от кипърските управляващи на посочения от тях електронен адрес за преписка с позволение за влизане в Кипър.

При имунизираните с имунизацията на Janssen/Johnson & Johnson Vaccine, която се ползва еднократно, следва да са минали минимум 14 дни от датата на полагане на имунизацията до датата на идване в Кипър. На тези български жители може да им бъде изработен PCR тест за COVID-19 при идване, допълват от Министерство на външните работи.

При потребност от подпомагане българските граждани  могат да се обръщат към българското посолство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86 и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР