iStock Подписан е анекс, с който официално сертификатът след приключила ваксинация

...
iStock
Подписан е анекс, с който официално сертификатът след приключила ваксинация
Коментари Харесай

Официално: Сертификатът след ваксинация е безплатен

 iStock Подписан е анекс, с който публично документът след завършила имунизация против COVID-19 e безвъзмезден.

Това сподели ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров. 

" Държавата е длъжна да обезпечи всички мероприятия по имунизация на жителите да са безвъзмездни. Някои заведения в извънболнична помощ и някои общопрактикуващи лекари не бяха разбрали това, и си сложиха такса за документа. Всичко обвързвано с имунизацията е гратис, подписахме анекс, който още през днешния ден се чака да е обнародван в Държавен вестник “, добави той.

Председателят на БЛС посочи, че такса може да има, в случай че решим да си издадем документа на място, друго от това, в което сме се ваксинирали. 

Но в случай че има някакви нарушавания и персоналните лекари изискат такса, би трябвало да се подаде тъжба към НЗОК, БЛС или Министерството на здравеопазването, изясни доктор Маджаров. 

В една от лечебните заведения общопрактикуващ доктор сподели и по какъв начин се получава документ. Той  посъветва хората да си издават документа единствено след приключена имунизация при персоналните лекари. 

Маджаров пък добави, че е решен и казусът с признаването на лекуване в болница след позитивен атигенен тест и изразена клинична картина.  

Той разяснява и ограниченията у нас и в Европа, като разясни, че Европейски Съюз, съгласно него, се е провалил. 

" Виждаме места, където има тежък локдаун, само че и страните са в пик, това значи, че не са се справили ", добави ръководителят на БЛС.

Той разяснява, че в този момент у нас има повече приети в болница, само че и лечебните заведения имат построен логаритъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР