iStock Петима румънски граждани са разследвани, след като се опитали да

...
iStock
Петима румънски граждани са разследвани, след като се опитали да
Коментари Харесай

Петима румънци са се опитали да влязат у нас с фалшиви тестове за Covid-19

 iStock Петима румънски жители са разследвани, откакто се пробвали да излязат от Румъния през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюргево и да влязат в България с подправени проби за КОВИД-19, оповестява румънската организация Аржерпрес.

В известие на Граничната полиция в Гюргево се показва, че петимата румънци, които са се явили по друго време на граничния пункт, са показали пред управляващите ПСР проби с негативни резултати, с цел да им се разреши влизане в България.

" Тъй като имаше съмнения за достоверността на тестванията, по искане на българските управляващи граничните служители на реда направиха спомагателни инспекции, установявайки, че четири от петте показани проби не са издадени от посочените в документите клиники и са подправени ", се показва в известието.

В резултат на това петимата румънци са разследвани за потребление на подправен документ, подправяне на документ, носещ персонален автограф, и съучастничество във подправяне на документ. Те са се отказали от продължение на пътуването, а след привършване на инспекциите следва да им бъдат наложени плануваните от закона ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР