iStock От 00.00 часа на 28 април започва електронното гласуване за

...
iStock
От 00.00 часа на 28 април започва електронното гласуване за
Коментари Харесай

Избираме онлайн първия Съвет за развитие на гражданското общество

 iStock От 00.00 часа на 28 април стартира електронното гласоподаване за избирането на първия в България  Съвет за развиване на гражданското общество. Гласуването ще се извърши посредством уеб-базираната електронна платформа на адрес https://voting.government.bg в границите на 10 работни дни. Крайният период за подаването на глас е 23.59 часа на 13 май 2020 година, се споделя в известие на държавната пресслужба.

Неправителствените организации с нестопанска цел в социална изгода, чиято регистрация за присъединяване в процедурата за избор е утвърдена от комисията, са 379. От записалите се като кандидат-членове на Съвета цивилен организации комисията е одобрила 123. Гласоподавателите ще могат да упражнят електронен избор посредством платформата за 14 организации, в това число за себе си.

Съветът за развиване на гражданското общество ще е съвещателен орган към Министерския съвет за създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество. Той ще дава мнения по актове и документи, които се отнасят до активността на гражданските организации, и ще координира осъществяването на Стратегията за поддръжка на развиването на гражданските организации. Ще прави обзор на потребностите, проблемите и резултатите на гражданските организации, ще дефинира целите, разпоредбите и процедурите за систематизиране на обществени средства за финансова поддръжка на планове с публично значение.

Информация за стадиите на изборната процедура ще се разгласява на Портала за публични съвещания – www.strategy.bg  и на Информационния портал за Неправителствени организации в България – https://www.ngobg.info
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР