Иститутът INSAIT и Toyota ще разработват съвместно ново поколение робот

...
Иститутът INSAIT и Toyota ще разработват съвместно ново поколение робот
Коментари Харесай

Институтът INSAIT и Toyota разработват у нас ново поколение робот с внедрен изкуствен интелект

Иститутът INSAIT и Toyota ще създават взаимно ново потомство робот с внедрен изкуствен интелект. Това става в границите на стратегическо партньорство сред японската компания и Института към Софийския университет, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/.

В рамките на плана Toyota финансира проучвания в региона на роботиката в България, като задачата е основаването на нов тип изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ аудио команди, команди на натурален език и компютърно зрение за различаване на обекти. Този изкуствен интелект ще направи робота функционален за разнообразни задания в всекидневието. Например, той ще има значима обществена роля – да е в помощ на възрастни хора или такива в затруднено състояние, които срещат компликации сами да правят рутинни домашни задания. Заедно с това в дълготраен проект сходен робот може да се трансформира и в част от семейства на всички места по света.

Партньорството с Toyota с фокус върху пресечните точки сред изкуствения разсъдък и роботиката е неповторимо за България, защото оказва помощ да нарежда страната като място, където се вършат проучвания на международно равнище и се основават технологиите на бъдещето, изясняват от ведомството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР