Истинският тест на системата ще се проведе на 22 ноември

...
Истинският тест на системата ще се проведе на 22 ноември
Коментари Харесай

Министерството на електронното управление: Това е тест на системата за ранно известяване Bg Alert

Истинският тест на системата ще се организира на 22 ноември от 12 до 12:30 часа и още веднъж ще бъде съпроводен със характерен звуков сигнал и осцилация.

Звуков сигнал и уведомление с предизвестие за заплаха бяха получени на голям брой телефони в страната минути преди 19 часа.

От Министерството на електронното ръководство, обявиха за Българска национална телевизия, че това е било тест на системата за ранно уведомяване BG alert. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че пробата е бил извършен от един от трите огромни телекома, без да е съгласуван с управляващите.

Истинският тест на системата ще се организира на 22 ноември от 12 до 12:30 часа и още веднъж ще бъде съпроводен със характерен звуков сигнал и осцилация. Уточнява се, че сигналът най-вероятно ще бъде получен на телефони, създадени след 2020 година

Полученото по-рано довечера уведомление препраща към уеб страницата bg-alert.bg, само че все още той не е наличен.

Властите приканват да не се изпада в суматоха - не става дума за същинска незабавна обстановка, това е система, която се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и министерството на електронното ръководство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР