Истинският сблъсък на изборите - на двата тура на президентските,

...
Истинският сблъсък на изборите - на двата тура на президентските,
Коментари Харесай

Владимир Йончев: Истинският сблъсък на изборите дотук е Борисов срещу Радев


Истинският конфликт на изборите - на двата тура на президентските, и на парламентарните, е сред Румен Радев и Бойко Борисов. Дори на балотажа в този момент главната линия не е Радев - Герджиков, а Борисов - Радев. Това разяснява в изборното студио на Dir.bg журналистът Владимир Йончев.

В изключителното издание на " Директно в новините " той разяснява, че изборната интензивност, след края на изборния ден и в чужбина няма да доближи повече от 34%. Тя е ниска, само че съгласно журналиста би трябвало да се има поради, че отишлите до урните се съпоставят с неактуални изборни описи, т.е. хората с право на глас съгласно него не са над 6 милиона, както се твърди, а са по-скоро към 5 милиона. Една от аргументите за разминаванията са да вземем за пример разпоредбите за оповестяване на умряли в чужбина наши сънародници, " по тази причина и има 120-годишни хора, които попадат в описите ".

" Сънародниците ни в Турция, принудително изгонени по време на възродителния развой, имат право на глас. Но не съм сигурен какъв брой от тях отиват до урните. Или там отиват хора, които се показват за такива ", разяснява основателят на OFFNews.bg. И зададе въпроса кой от нашите сънародници не е знаел български през тези години? Дали гласуващите в Бурса или Измир са нашите сънародници ", попита също Йончев.

" Има и огромен група нани сънародници, която не гласоподава без пари ", разяснява още Йончев, съгласно който броят на българите, които дават гласа си без да е платен, е към 260-280 хиляди души. На изборната интензивност съгласно него въздейства и това, че резултатът е бил предупреден още преди година. Освен това, съгласно него в актуалните президентски избори не е имало и конспирация.

Журналистът разяснява и дебата от четвъртък. Според него е било ясно, че репликата на Румен Радев за Крим, ще бъде подета от съперниците му, само че по тази причина пък няма да повлияе на резултата му пагубно. Изказването му, че е Крим е съветски, е от позиция на изказванието му, че би трябвало да се съобразяваме с фактическото състояние сега, и в този смисъл то не е толкоз скандално.

На въпроса би трябвало ли дебатът сред претендентите за президент да залегне като условие дружно с подаването на нужните документи в ЦИК, Йончев отговори, че главната връзка сред претендентите и гласоподавателите е била посредством медиите с прессъобщения, написани от пиари. " Кандидатите правеха изказвания в комфортна за тях среда и ние не успяхме да ги принудим да нарушат този комфорт ", счита журналистът.

Владимир Йончев разяснява и тематиката за зеления документ по отношение на това дали президентът би трябвало да демонстрира подобен, с цел да знаят хората, че той е имунизиран. " Зеленият документ е въведен по този начин, че заобикаляйки цялостната насила, да принудим въпреки всичко хората да се имунизират ", счита той. Попитан дали у нас би трябвало да стане наложителна имунизацията, Йончев е безапелационен, че не. Според него е въпрос на хигиена, не на политическа ориентировка дали би трябвало да се имунизираме.

Що се касае до това би трябвало ли да се разширят пълномощията на президента, журналистът счита, че да вземем за пример президентското несъгласие би трябвало да се преодолява по-трудно.

А прогнозата му за идващите избори е, че те ще бъдат през юни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР