Истинският руснак трябва да има дача - малка вила с

...
Истинският руснак трябва да има дача - малка вила с
Коментари Харесай

На дачата вместо в Дубай: къде ще почиват руснаците

Истинският руснак би трябвало да има дача - дребна вила с овощна градинка отвън огромния град. По време на наложените от пандемията локдауни тези места добиха спомагателна прелест, а в този момент за милиони руснаци дачите са единственото място за превозване на ваканцията.

Откакто стартира войната в Украйна, съветските туристи съвсем не могат да пътуват в чужбина. Европейското небе остава затворено за съветските самолети, съветското - за европейските, а не всеки би могъл да си разреши скъпите обиколни направления. Освен това откогато Русия бе изключена от интернационалната система за осъществяване на заплащания SWIFT и западните кредитни институции като Visa и Mastercard прекратиха съдействието си със страната, съветските туристи към този момент могат да заплащат сметките си в чужбина единствено в брой.

Бум на речните круизи

Този, на който дачата му се вижда дребна, може да прекара ваканцията си някъде из страната. В най-голямата по повърхност страна в света има разнородни благоприятни условия. Много търсени сега са речните круизи, споделя Анастасия Кисельова от туристическата организация " Инфофлот " в Санкт Петербург. " При поръчките за идващите месеци следим растеж от 40 до 50 % по отношение на миналата година. " Още в този момент резервациите бият всички върхове за последните 15 години. А 30% от всички посетители за първи път резервират сходно пътешестване по река.

На изключително огромен интерес се радват речните пътувания към така наречен Златен пръстен, обхващащ старите съветски градове североизточно от Москва. Възникнали сред 11 и 17 век, тези селища са били сцена на значими събития от съветската история и оферират и до през днешния ден доста забележителности - изключително църкви и манастири.

Екскурзоводката Анастасия Андросова от Самара на река Волга е удовлетворена от това развиване. Тя показва пред Дъждовни води, че " от ден на ден руснаци се интересуват от личната си страна ". Много търсени са и почивките по съветското Черноморие в района на Краснодар, въпреки там множеството летища да са затворени от началото на войната от съображения за сигурност.

Наплив от искащи да пътуват за Крим обаче няма - към една трета от хотелите даже няма да отворят това лято, допуска съветският вестник " Комерсант ". Туристите се въздържат да пътуват до анексирания от Русия полуостров, защото летището в Симферопол е затворено от началото на войната, влаковите билети не са задоволително, а и хората се боят от войната в прилежаща Украйна.

Малцина си разрешават отмора зад граница

Зле наподобяват нещата и с съветския туризъм зад граница. Ограничените полети и доста по-високите цени понижиха да вземем за пример съществено потока от съветски туристи към Турция, означават от съветския Съюз на туристическите организации. Това се отнася даже и за по-заможните руснаци. Закупените билети за бизнес класа и ангажираните петзвездни хотели през март и април са били три пъти по-малко, в сравнение с през предходната година. А точно ВИП-туризмът бе считан за изключително постоянен.

Бумът във вътрешния туризъм и спадът във външния припомнят 2014-а година, когато Западът наложи наказания на Русия поради анексията на Крим, а Москва от своя страна вкара ответни наказания. Сред тях бе възбраната за импорт на западни храни като сиренето и ябълките. Това накара руснаците да се преориентират и вместо камембер да купуват локални типове сирене. Но дали тази наклонност ще успее да избави и съветския туризъм?

Чуждестранни туристи в Русия съвсем няма

Вътрешният туризъм процъфтява, само че туристи от чужбина съвсем няма, откриват още организациите. От началото на войната в Украйна поръчки за почивки се анулират всеобщо, показва Марина Левченко от туристическата организация " Тари Тур ". " За страдание, би трябвало да кажем, че летният сезон е на ръба на срутва. Хотелските ни мениджъри и отделите за резервация са обезверени. "

Автор: Юрий Решето
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР