Истински стабилен и справедлив световен ред може да бъде създаден

...
Истински стабилен и справедлив световен ред може да бъде създаден
Коментари Харесай

Индия не вярва в "световен ред, в който малцина се смятат за по-висши от другите"

Истински постоянен и обективен международен ред може да бъде основан единствено когато страните престанат да се пробват да подсигуряват личната си сигурност за сметка на другите, съобщи индийският министър на защитата Раджнат Сингх.

В тирада пред Националния лицей по защита Сингх съобщи, че светът би трябвало да създаде групов метод към сигурността.

" Индия не има вяра в международен ред, в който малко на брой се считат за по-висши от другите ", сподели той и добави, че стратегическата политика на Индия би трябвало да бъде " морална "

Ако сигурността се трансформира в в действителност групово начинание, светът ще може да стартира да основава " световен ред, който е от изгода за всички нас ", добави Сингх.

Националната сигурност не би трябвало да се преглежда като " игра с нулева сума ", настоя той и добави, че вместо това страните би трябвало да се стремят да намерят решения, които да са от изгода за всички.

" Не бива да се ръководим от стеснен персонален интерес, който не е от изгода в дълготраен проект ", предизвести министърът на защитата, като прикани водачите да възприемат правилото на " просветения персонален интерес ", който ще направи нациите им по-устойчиви на разтърсвания.

" Силна и просперираща " Индия не би трябвало да се построява за сметка на другите - сподели той. Вместо това Ню Делхи избира да " оказва помощ на други народи да осъществят цялостния си капацитет "

Министърът също по този начин предизвести за възходящото влияние на " осведомителната война " и акциите за подправени вести върху политическата непоклатимост, които съгласно него се употребяват за " инженеринг на мнението или гледната точка на масите "

Тази осведомителна война е " най-очевидна в продължаващия спор сред Русия и Украйна ", където и двете страни употребяват обществените медии, с цел да " популяризират конкуриращи се разкази за войната и да показват спора по собствен метод ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР