Истински обрат в отношението на пловдивчани към ваксините и COVID-19

...
Истински обрат в отношението на пловдивчани към ваксините и COVID-19
Коментари Харесай

Обрат: Пловдивчани с фалшиви сертификати плачат за ваксина

Истински поврат в отношението на пловдивчани към имунизациите и COVID-19 регистрират персонални лекари. Пред кореспондент на " Марица " джипита от кварталите " Смирненски " и " Тракия " обявиха, че през последния месец имат по няколко случая на хора, които изявяват предпочитание да си слагат ваксина, само че излизат в системата като минали цялостен имунизационен цикъл.

" Казвам му, че излиза, че е с сложени две дози. Тогава ме гледат сепнато и стартират да описват историята. Трябвало незабавно да пътуват, пък не били тогава сигурни във имунизациите, сдобили се със документ по втория метод и по този начин... Добре, но да са мислили. Няма по какъв начин да им сложа ваксина. Трябва да го направя незаконно, което няма по какъв начин да се случи ", разяснява пред медията ни общопрактикуващ доктор в Пловдив.

" Мнозина към този момент съжаляват, че са се сдобили с документа, без да се имунизират и да го получат по естествения път. Не знам за какво въобще са се решили на този ход, в случай че е извънредно рисково за тях самите, за околните и фамилиите им. Просто не го разбирам. Ваксинирането е отговорност към обществото. Сега и да желаят доза, няма по какъв начин да я получат и могат единствено да съжаляват за голословния риск, който са поели ", възмущава се различен от пловдивските джипита. По думите му, при него от началото на януари има два такива случая на искащи ваксина със документ менте.

Медиците предвиждат, че сходни случаи ще се усилват. Предвид настъпващия Омикрон и умрелите, хората премислят обстановката, само че са в невъзможност. Лошото е, че не могат да се имунизират и отвън страната, защото сякаш поставените дози са вкарани и в интернационалната база данни. Започва да нараства и броя на умрелите с подправени документи.

" Имало е такива случаи и при нас. Нищо не може да се направи. Да му сложим доза незаконно ли? ", разяснява зам.-директорът на Регионалната здравна ревизия в Пловдив доктор Аргир Аргиров.

С сходни случаи се занимават прокуратурата и Икономическа полиция. Още се разнищва и схемата със документите менте в Раковски и Асеновград, издавани на хора в чужбина.
Свързани вести Само в "Марица ": Пропяха за схемата с подправени документи в Асеновград и Раковски
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР