Истински екшън, който приключва със смъртта на 31-годишна българка, се

...
Истински екшън, който приключва със смъртта на 31-годишна българка, се
Коментари Харесай

Трагедия с два трупа: Мъж застреля българка в Нюарк

Истински екшън, който завършва със гибелта на 31-годишна българка, се разиграва на 21 септември в американския град Нюарк, щата Делауеър. Като на филм екзекуторът нахлува с оръжие в двуетажната къща, стреля по нея, ранява и приятеля ѝ, който със сетни сили съумява да се обади на 911, заяви.

На сигнала се отзовават няколко екипа на спецслужбите - елементи от “Специални оръжия и тактичност ”, психолози, експерти в обезвреждането на експлозиви и от отдел “Управление на рецесии ”. Властите не разрешават на жителите в региона да излизат от домовете си, пренасочват и придвижването на колите.

Започват договаряния с нападателя. Молят го да хвърли револвера и да се съобщи с вдигнати ръце, само че той отхвърля. Следва престрелка сред него и екипа. Приклещен от полицията, която е обкръжила дома, той насочва револвера към главата си и се самоубива. Драмата приключва с два натрупа. Единият от тях е на Петя. Медиците заключават, че тя е умряла на място.

34-годишният ѝ другар на име Джо Хорас е откаран в болница с пострадвания. Претърпява две интервенции на крайници.   “Полагам големи старания, с цел да се върна към естественото, отново ще мога да вървя ”, описа той.

Местни организации в град Нюарк, където е живяла, пишат за бруталното нахлуване, само че без да показват имената на жертвите и нападателя.

“Ние следим този случай. Детективът по случая удостовери, че жертвата е българска гражданка. Инцидентът е битов. Разследването продължава. Тепърва ще се обясняват претекстовете зад закононарушението. Разпитват се очевидци. Нападателят, който е открит с огнестрелна рана, няма предходни престъпни прояви. Въпреки неговата гибел казусът не е затворен. ” Това оповестяват от полицейското ръководство в щата Делауеър и службите в окръг Ню Касъл.

Приятели на жертвата са споделили, че тя в действителност е станала жертва на нахлуване в Съединени американски щати. Брат ѝ също удостовери нещастието с уточнението, че в американските публикации има някои грешки.

Името на килъра за момента не се оповестява на никое място. “Нападателят е отчужден мъж, с който умрялата жена е имала предходна връзка ”, показват управляващите в Ню Касъл.

“24 часа ” научи, че килърът в действителност е някогашният брачен партньор на Петя. Двамата са имали брак и са живели дружно, само че са се развели. Пред околните си тя не е споделяла да е била жертва на домашно принуждение. Няма подадени сигнали до американската служителя на реда за тормоз .

“Не е казвала да е проявявал експанзия към нея, не се е оплаквала. Двамата публично имат подписан бракоразвод ", изяснява родственик на жертвата.

Медии в Нюарк пишат, че къщата, в която се е разиграла случката била благосъстоятелност на насилника. “Имотът не беше негов, а общ. Те живееха в обособени елементи, до момента в който го продадат ”, показва братът на жертвата.

Той добавя, че фамилията му не знае, какво е подбудило нападателя да влезе в дома и да стреля по нея: “Все още не ни споделят нищо. Доколкото знам, следствието продължава ”, разяснява той.

Непотвърдена информация сочи, че един от вероятните претекстове е ревнивост. Преди някогашният брачен партньор да извади оръжие против Петя, сред двамата избухва скандал. Властите от окръг Ню Касъл отхвърлят да кажат защо е била свадата.

Приятелят ѝ Джо Хорас също не посочва килъра по име. Не разяснява и дали нападателят е бил срещу връзката му с Новакова, само че въпреки всичко загатва: “Чувствах, че вървим в вярната посока, преди някой егоистично да реши да се опита да постави завършек на живота ни, тъй като намерихме щастието ”.

Хорас оприличава 48-те часа след нещастието като влакче на ужасите в атракционен парк.

“Това, което стартира като невероятна вечер с моята другарка в сряда (20 септември), се трансформира в кошмарна обстановка рано сутринта в четвъртък ", спомня си той.

Джо споделя за момичето, че било необикновен човек – “грижовна, деликатна, съпричастна, състрадателна, работлива и безпределно разбираща ”.

Мъжът добавя, че сега се възвръща.

Кога Петя отпътува за Съединени американски щати?

След междинното си обучение тя записва обществена администрация в Техническия университет в София. Решава да изкара магистратура в Америка. Приемат я бизнес администрация в Goldey-Beacom College в Нюарк.

“Изпълнителна студентка и отличничка, доста примерно момиче, което искаше да бъде независимо и да не товари околните си с непотребни разноски ", споделя другарка на Новакова.  

Погребението на Петя Новакова ще бъде у нас, само че гала е имало и в Съединени американски щати. Изпращането ѝ в Щатите се е провело на 1 октомври - 10 дни след убийството. Преди това в интернет платформата за събиране на средства gofundme е имало акция.

“С оглед на тази непредвидена покруса ние събираме средства, с цел да се опитаме да компенсираме част от разноските, свързани с организацията на погребението и изпращането ѝ в България, както и за грижите на двете ѝ обичани мопсчета - София и Лео. Всичко, което можете да дадете, ще бъде оценено и от фамилията й ”, споделя другарка на жертвата.

Дарения са създали повече от 100 души. Сред тях има доста българи. Голям част са запазили анонимност. Преведената сума е близо 13 хиляди $. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР