Истинската зима все още не е започнала и наистина имаме

...
Истинската зима все още не е започнала и наистина имаме
Коментари Харесай

Стойнев от БСП: Благодарение на Корнелия Нинова спасихме Народното събрание

" Истинската зима към момента не е почнала и в действителност имаме терзания. Вярно е, че тук съответният резултат е връзката ни с Азербайджан и природния газ, който внасяме. Разбира се тръжните процедури, както и успокояването на интернационалните пазари. Това е добре, само че дали ще продължи този тренд – не се ангажирам да кажа, само че ще се надявам в действителност да запазим едни търпими цени на природния газ. Защото в него е включена и цената на топлоенергията. Засега упованията са цената на топлоенергията да се усили с 40%. Няма по какъв начин тя да намалее, тъй като цената е при 120 лева на мегаватчас. “ Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в ефира на NovaNews.

По думите му България има период до края на 25-та година за битовите консуматори да излязат на либерализирания пазар. " От началото на идната година до края на 23-та би трябвало да се подхващат сходни стъпки. България е единствената страна, в която битовите консуматори още са на контролирания пазар – от всички членки на Европейски Съюз. Рано или късно сходни стъпки би трябвало да се създадат, само че ние към момента не сме подготвени. Няма осведомителна акция. Ние от Българска социалистическа партия ясно декларирахме нашите терзания, че българските семейства към момента не са подготвени “, добави Стойнев.

Социалистът твърди, че във връзка с Плана за възобновяване и резистентност има още доста неща, които би трябвало да се преразгледат. " Примерно ние сме заложили в него до 26-та година 40% от въглеродните излъчвания на ТЕЦ-овете да намалеят. Това е невероятно. Ние би трябвало да го договорим до 2030-та година. В Брюксел също са гъвкави и схващат проблемите на обособените страни. Все отново в нашата страна ние в продължение на 1 година си играем на избори. Има много неща по Плана за възобновяване, които могат да бъдат предоговорени. Този първи транш от 2.6 милиарда лв. няма нищо общо с тези поети задължения. Но оттук насетне има много въпросителни, които би трябвало да бъдат решени от българския парламент “, сподели още той. Стойнев уточни, че в случай че Народното събрание излезе с такова мнение, то държавното управление е длъжно да се съобрази.

" Темата за диверсификацията на доставките на нуклеарното гориво е такава, с която не би трябвало да се бърза. Ние би трябвало да имаме диверсификация, само че би трябвало и да сме сигурни, че това нуклеарно гориво е съвместимо с съветските мощности, които имаме. Затова би трябвало да се получи нужния лиценз от Агенция за нуклеарно контролиране, който все ще го нямаме. Подкрепям процедурите за облекчение на създаване на ВЕИ и в предходния парламент ние облекчихме много режима, с цел да може бизнесът да може да построява мощности за лични потребности, без да се включва в мрежата “, разяснява той енергийните тематики свързани с диверсификацията на нуклеарно гориво и улесненото създаване на ВЕИ за потребностите на бизнеса.

Народният представител от левицата изясни, че Българска социалистическа партия е за връщането на хартиената бюлетина, тъй като нейната липса е попречила на доста хора да упражнят своето право на глас. " За мен е значимо всеки един български жител да упражни правото си на избор. Няма нищо неприятно в това да бъде и хартия, и машина “, той.

Според него няма политик, който да не желае България да има държавно управление. " Всяка една парламентарна група гони своите тяснопартийни политически ползи. Въпросът тук е подготвени ли са тези политически сили да създадат крачка обратно в името на публичния интерес. Благодарение на парламентарната ни група и несъмнено на Корнелия Нинова – ние направихме крачка обратно в името на публичния интерес и спасихме Народното събрание “, приключи Стойнев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР