Истинската причина за напрежението днес е това, че след смяната

...
Истинската причина за напрежението днес е това, че след смяната
Коментари Харесай

Денков: След като Сарафов смени Гешев има рязко отклонение от програмата

„ Истинската причина за напрежението през днешния ден е това, че след промяната на Гешев със Сарафов имаме внезапно отклоняване от признатата законодателна стратегия “.

Това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разяснява размяната на реплики сред двете обединения в ръководството ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

„ За да има държавно управление и парламент, те би трябвало да вършат нещо потребно за страната. Първото, което направихме в първите дни на Народното събрание, беше да подготвим законодателна стратегия с 20 законопроекта.

Аз самият водих групата, водеща договарянията.

Много се надявам да се успокоят пристрастеностите, да седнат парламентарните групи, които поддържаха държавното управление и да обяснят по какъв начин да се върнат назад към законодателната стратегия “, сподели Денков.

„ Загубвайки процеса, който ни докара до триумфа дотук, сътворяваме голям риск да се разпадне цялата конструкция “, разяснява още той.

По думите му обвиняванията от страна на ГЕРБ-СДС, че има проблеми с кадровите назначения, не са правилни.

Денков увери, че всички назначения на заместник-министрите в новоизбрания кабинет се разискват с Мария Габриел.

„ Никой няма право да каже, че ГЕРБ не взе участие в този развой.

Ако ГЕРБ не участваше, тези заместник-министри щяха да бъдат назначени още преди две седмици. Ако Политическа партия решаваше сама какво да прави, от дълго време щяхме да сме назначили и регионалните шефове “, уточни Денков.

„ Има смисъл от това Народно заседание единствено в случай че законодателната и управническата стратегия са координирани между тях и се извършват и двете.

Няма никакъв смисъл Министерският съвет да приготвя едни закони, след което те да влязат в Народното събрание, а да бъде признато нещо друго, което придвижва България в друга посока “, сподели още министър председателят.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР