Истинската опасност за присъединяването ни към Шенген не е в

...
Истинската опасност за присъединяването ни към Шенген не е в
Коментари Харесай

Премиерът: Истинската опасност за Шенген е у нас, ако някой иска да преформатира управлението

Истинската заплаха за присъединението ни към Шенген не е в Нидерландия, а у нас - в случай че се окаже, че някой желае да преформатира ръководството. Това сподели министър председателят Николай Денков в отговор на думите на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който съобщи, че чака кабинет ГЕРБ-ДПС-ДБ без " Продължаваме промяната ".

Запитан за отчета, който министър председателят на Нидерландия Марк Рюте съобщи, че чака от Европейската комисия през декември, той отговори:

" Той повтори нещо, което няколко пъти е казвал към този момент - че чака писмо до Европейската комисия, с което Комисията да валидира дали измененията, които направихме в Народното събрание, подхождат на рекомендациите на отчета за върховенството на закона. Ние сме изпратили писмо до комисията въз основата на това писмо чакаме Комисията да изпрати до Холандия тяхно писмо, уповавам се с позитивна верификация. Това е, което той сложи като въпрос и в случай че се получи такова писмо от Комисията, чакаме Нидерландия да изпрати или да взе участие в задача на Европейската комисия в България. Всичко това може да се развие през месец ноември - началото на месец декември ".

Става дума за работа, която върви доста добре, сподели министър-председателят, само че в същото време предизвести:

" Истинската заплаха е в българския парламент. Ние би трябвало да си свършим работата, която започнахме, която досега върви по проект и върви доста добре. Но, в случай че се окаже, че някой желае да преформатира ръководството, в случай че се окаже, че желае да излезе от този проект, който изпълняваме сега.. Сутринта видях някакво изявление и ми беше забавно да чуя господин Делян Добрев като ги приказва тези неща, дали ги е съгласувал с сътрудниците Христо Иванов, военачалник Атанасов, Владислав Панев? Аз не съм чул те да имат предпочитание да ръководи дружно с него и с Движение за права и свободи. Това е единият въпрос, а вторият въпрос е кой взема решения в ГЕРБ – Делян Добрев или Бойко Борисов? Така че тук има доста въпроси, които би трябвало да си зададе ѝ обществото. Какво в действителност става там и кой желаеме да ръководи България? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР