Истинска загадка е подготвила Агенция Пътна инфраструктура за шофьорите по

...
Истинска загадка е подготвила Агенция Пътна инфраструктура за шофьорите по
Коментари Харесай

Пълен кошмар за пътуващите по АМ Тракия! Неразбираеми табели влудяват шофьорите

 Истинска мистерия е подготвила Агенция " Пътна инфраструктура " за водачите по автомагистрала " Тракия ", видя БГНЕС.

Заради ремонта на част от кошмарния близо 40-километров сектор от Стара Загора до Чирпан, който от години е набразден от пропадания и талази, от пътната организация са поставили краткотрайни указателни табели, които сякаш би трябвало да насочат водачите по обходния маршрут, само че по-скоро провокират обърквания и неодобрение.

Някои от новите табели са с оранжев цвят, а други – с жълт. Постоянните сини и зелени табели обаче на са отстранени или краткотрайно покрити, което основава същинско цветово многообразие за пътуващите и несъмнено – ги заблуждава.

Друг проблем е размерът на указващите посоката знаци. Те са прекомерно дребни, със дребен черен шрифт, което ги прави съвсем невъзможни за разчитане даже и при по-ниска скорост. Някои от тях пък са по този начин направени, че би трябвало да имаш най-малко една магистратура по " Анализ на огромни масиви от данни “, с цел да схванеш на къде да завиеш.

Прост образец – в случай че пътуваш от София за Сливен или Ямбол, малко преди отбивката за Чирпан виждаш дребна жълта стрелка с надпис " Бургас “, сочеща надясно. Ако караш малко по-бързо, съвсем няма късмет да я забележиш и разчетеш. Веднага по-късно, несъмнено, си стои голямата непрекъсната табела, оказваща, че посоката за морския град е напряко. Той обаче е на 200 километра разстояние.

Човек по какъв начин да реши дали да мине през обхода, в случай че пътува за някой различен от регионалните градове?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР