Истинска война между привърженици на футболните отбори на Франция и

...
Истинска война между привърженици на футболните отбори на Франция и
Коментари Харесай

Истинска война по улиците на Франция след полуфинала: Бомби, камъни и побои

Истинска война сред последователи на футболните тимове на Франция и Мароко избухна по улиците на огромните френски градове минути след последния съдийски сигнал на полуфиналния мач от Световното състезание в Катар. " Петлите " завоюваха с 2:0 и ще бранят купата на край против Аржентина на 18 декември. 

Въпреки уверенията на вътрешния министър Жералд Дарманен, че към 10 000 служители на реда са в подготвеност да се оправят с безредиците, в Париж, Монпелие, Ница, Ланс, Авиньон и още редица градове се стигна до брутално принуждение. 

Кадри, публикувани в обществените мрежи, показаха по какъв начин водач на лек автомобил удря и прегазва хора в центъра на Монпелие. До случая се стига, откакто марокански почитатели се пробват да измъкнат френското знаме, защипано на един от задните прозорци на колата. Тогава лидерът прави противоположен завой и безусловно минава през тялото на най-малко един човек. Докато колата се отдалечава с висока скорост мароканските почитатели я замерят с камъни.

Медиите оповестяват, че обстановката в Монпелие е отвън надзор.

Напрежението в Ница ескалира, откакто последователи на " петлите " започнаха да крещят към съперниците си - " Арабите вън " и " Ние сме си вкъщи ". Стигна се до арест на един мъж, който е изстрелвал бомбички и фойерверки против служители на реда. Задържаният ще прекара нощта зад решетките.

В столицата Париж още преди началото на мача на емблематичния бул. " Шанз Елизе " и в региона на Триумфалната арка бяха ситуирани стотици служители на реда от звената за битка с всеобщите вълнения. Макар в началото тържествата след успеха на Франция да бяха мирни и там се стигна до тежки конфликти сред ултраси и силите на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР