Истинска райска градинка са си направили жителите на булевард Никола

...
Истинска райска градинка са си направили жителите на булевард Никола
Коментари Харесай

Райска градинка спира дъха на бул, Никола Вапцаров СНИМКИ

Истинска райска градинка са си създали жителите на бул. „ Никола Вапцаров “ 51 в Пловдив.

Рози, лалета, дръвчета, декоративни птички, глинени животни и многообразие от цветя красят площта пред входа. Бабите сами си купуват разсади и поддържат хубавия тип на градинката. Дори са забранили на децата от блока да взлизат в нея и да берат цветята.

Преди 2 години районният кмет Борислав Инчев е посетил мястото. Тогава то било без растителност и с изгнили дървета. Той споделил на живеещите на „ Никола Вапцаров “ 51, че това място не може да наподобява по този метод.

Същият блок е получил утвърждение от Общината за саниране. В момента той е към този момент саниран и са сложени нови дограми на всички тераси. Фасадата му е по европейски стандарт в розови и неясно сини тонове. Цветната градина придава изцяло приключен тип на постройката.

Съседите се обединили, запретнали ръкави и почнали старателно да обработват площта. Първо изрязали мъртвите дървета, прекопали почвата и посадили разнообразни типове цветя. Украсили с глинени фигури, пеперуди и саксии. Всеки ден поддържали и стопанисвали за положителния тип на растителността.

Борислав Инчев още веднъж посетил шареното пространство и останал удивен от усърдния труд на хората.

„ Не мога да допускам, че това е същото място. Направо съм очарован от вас “, споделил районният кмет.

Бабите от входа наблюдават дали някой не къса или замърсява зелената им повърхност.

„ Ние сами купуваме разсади, с цел да ни е прелестно. Лично аз посадих розите и в този момент очаквам те да разсъфнат и да стане още по-красиво “, споделя баба Ленче Агнушева, една от дамите във входа.

Тя се хвали, че възпитавали младите членове на блока да бъдат положителни, ученолюбиви, да пазят зеленината и по тази причина всички те били отличници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР