Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков

...
Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Решението за изгонване на руските дипломати е лично на Кирил Петков

„ Истината е, че това е персонално решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, до момента в който пътуваше във влака за Украйна, когато вървяха в Киев ”. Това сподели депутатът от „ ИТН “ Тошко Йорданов във връзка новината, че България гони 70 съветски дипломати, която министър председателят в оставка заяви нощес.

„ Това, че би трябвало да се изгонят 70 индивида от съветското посолство, е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов ”, сподели Йорданов в ефира на Нова ТВ.

По думите му тогава са се провели диалози и от Министерството на външните работи са обяснили на министър-председателя, че има избрани правила и стъпки, по които би трябвало да се извърши това. На въпроса дали външният министър Теодора Генчовка е срещу решението, депутатът от Има Такъв Народ отговори: „ Най-добре е тя да го каже, само че знам, че Генчовска не смяташе, че това е вярна стъпка, тъй като изгонването на дипломати се прави в избрани стъпки. "

Решението на Петков е взето еднолично, а министър председателят в оставка е изпратил писмени инструкции за изгонването на дипломатите в Министерството на външните работи, твърди Йорданов.

„ Знам, че има някакъв отчет на ДАНС, само че изпитвам известни подозрения до каква степен едната работа не извършва също нарежданията на министър-председателя. Изказвам подозрения, не знам дали е по този начин, само че истината е, че това е хрумка на Кирил “, сподели Тошко Йорданов.

„ Ако има съветски дипломати, които извършват шпионска активност, разумно е, в случай че бъдат разкрити, да бъдат отзовани. Избягвам да споделям дали съм срещу или не, тъй като не съм вътре в системата. Казвам единствено, че не се прави толкоз внезапно и изпитвам подозрения дали всички са шпиони, тъй като броя му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е въз основа на службите ”, сподели още Йорданов.

„ Ние нямаме 70 дипломати в Русия, както знаете. Ако те решат да работят реципрочно, би трябвало да изгонят всичките и ние да останем без дипломатическо посланичество там, което отива на разкъсване на дипломатически връзки “, изрази своето терзание депутатът от партията на Слави Трифонов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР