„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков

...
„Истината е, че това е лично решение на Кирил Петков
Коментари Харесай

Йорданов: Гоненето на руските дипломати е хрумнало на Петков, докато пътуваше във влака за Украйна

„ Истината е, че това е персонално решение на Кирил Петков и то му е хрумнало, до момента в който пътуваше във влака за Украйна, когато ходеха в Киев”. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов по отношение на новината, която беше обявена през вчерашния ден от премиера в оставка, че България гони 70 съветски дипломати.

„ Това, че би трябвало да се изгонят 70 индивида от съветското посолство е хрумка на Кирил Петков. Споделил го е по време на пътуването с тези, които са били там. От нашите хора беше Станислав Балабанов”, добави той пред Нова телевизия.

По думите му тогава са се провели диалози и от Министерство на външните работи са обяснили на премиера, че има избрани правила и стъпки за това.

Запитан дали това значи, че Теодора Генчовска е срещу това решение, Йорданов отговори: „ Най-добре е тя да го каже, само че знам, че Генчовска не смяташе, че това е вярна стъпка, тъй като си има избрани правила. Това не е детската игра и да се разсърдим на някой”.

Според него е разумно, в случай че има съветски дипломати, които извършват шпионска активност и в случай че бъдат разкрити, то те да бъдат отзовани. „ Избягвам да споделям дали съм срещу или не, тъй като не съм вътре в системата. Казвам единствено, че не се прави толкоз внезапно и изпитвам подозрения дали всички са шпиони, тъй като броя му е хрумнала в главата преди 4 месеца и не е на база службите. Не знам друга страна да си е разрешила такова нещо”, добави ръководителят на ПГ на „ ИТН “.

„ От доста време разправяме, че ние ще напуснем тази коалиция, в случай че не престават да се държат по този метод във връзка с Северна Македония. В последна сметка всичко, за което предупреждавахме, се случи. В края на юни падна ветото и то с условия, разнообразни от позицията на България от преди това”, разяснява още Тошко Йорданов.

„ Българска социалистическа партия, които са извънредно флексабилни, също оповестиха, че са с алена линия по тази тематика. После стана розова, бледорозова, в този момент изчезна. Логично би било те също да излязат от коалицията”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР