Истината е че повечето от нас прекарват деня вкопчени в

...
Истината е че повечето от нас прекарват деня вкопчени в
Коментари Харесай

Странните хора, които не използват социалните медии

Истината е че множеството от нас прекарват деня вкопчени в телефоните и таблетите си, внимавайки да не пропуснат да прочетат ново известие до две секунди, откакто апаратът е надал писклив стресиращ тон. Идеята на обществените медии е да ни направи по-свързани. Но това, че разчитаме на технологията с цел да забележим обществата към нас, може да се окаже много тежко тегло, откри ново проучване. Изследователският център Пю в Съединени американски щати откри, че единствено там една четвърт от възрастните американци са съвсем непрестанно онлайн.

Социалните медии ни карат да вършим едни и същи неща стотици пъти дневно и това провокира пристрастяване, стрес, тревога и меланхолия, откриват учените. За това те са решили да проучат тези странни хора, които са офлайн и не са подвластни от обществените медии. Те са набрали 50 участници, които не са употребили телефон, таблет и са отказвали да прочетат даже своите имейли.

Ето поуките от тяхното държание: те са прекарвали доста повече време с останалите хора от онлайн събратятата си. Изключването на телефона не значи пропускане. И прекарването на нещо е доста по-добро от автоматизираното и банално деяние.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР