Истината е, че кожата на устните е по-тънка и не

...
Истината е, че кожата на устните е по-тънка и не
Коментари Харесай

Лесният начин да имаме меки и здрави устни през студените месеци

Истината е, че кожата на устните е по-тънка и не се омазнява, което надлежно е причина да се изсушава по-често и да се напуква, а не сме малко тези, които имаме нездравословните привички да се облизват и да си хапят устните.

Важно е да знаете, че колкото повече хидратирате и подхранвате кожата на устните, толкоз повече вода и потребни субстанции всмуква тя. 

Редовно ексфолирайте усните, с цел да отстраните мъртвата кожа. Освен това е хубаво постоянно да употребявате еликсир за устни, с цел да омекотявате, акто е потребно да слагате от него даже вечер преди сън.

За да се радвате на гладки и сочни устни, използвайте естествена козметика, като да вземем за пример със наличие на гел от алое вера, кокосово масло, краставица, масло от шеа и така нататък

Можете да си приготвите сами еликсир за устни

Предлагаме ви няколко предписания за домашни балсами за устни, които съдържат единствено естествени съставки.

Смесете 2 с.л. бадемово масло, 1 ч.л. настърган пчелен восък, 1 ч.л. мед, 15 капки етерично масло по желание. След като се получи хомогенна примес, я изсипете в малко бурканче или такова от предходен еликсир за устни и изчакайте да стегне.

На слаб огън разтопете 2 с.л. бадемово масло и 1 ч.л. настърган пчелен восък. Когато се получи еднородна примес, прибавете 1 ч.л. мед и щипка канела. Разбъркайте добре и пресипете в подобаващ съд.

Направете си домакински ексфолиант за устни. Трябват ви 2 с.л. кокосово масло, 1 с.л. мед, 1 с.л. кафява захар и 1 ч.л. пюре от тиква. Разбъркайте съставките до приемане на еднородна примес и с кръгообразни придвижвания масажирайте устните с маската.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР