Истерия около опасността от коронавирус тресе България. Въпреки че, няма

...
Истерия около опасността от коронавирус тресе България. Въпреки че, няма
Коментари Харесай

Истерия около опасността от коронавирус тресе България, хората започнаха да се запасяват с продукти

 Истерия към заплахата от ковид тресе България. Въпреки че, няма потвърден случай на болен от Covid-19 у нас, хората са обезпокоени и се запасяват с трайни хранителни артикули, витамини, противовирусни и противогрипни препарати.

Маските и дезинфектантите свършиха преди седмици, по тази причина народът всеобщо купува медицински алкохол и марли, с които да си създадат собственоръчно маски, сподели инспекция, написа “Труд ".

Хората в София, Пловдив, Благоевград и Велико Търново се презапасяват с хранителни артикули. Те са обезпокоени, че в случай че в България се разгласи карантина, магазините ще се опразнят, както стана в Италия и Гърция.

Изкупуват се брашно, ориз, олио, захар, сол, спагети и макарони, вода, чай, фасул, леща консерви и препарати за разчистване. Освен пакетирани артикули се купуват и колбаси с дълъг период на валидност и замразени меса.

“Жената ме прати да купя няколко пакета брашно, ориз и фасул, олио, захар, да имаме за всеки случай. Гледахме какво става в Гърция и взехме решение да се застраховаме ", разяснява мъж с цялостна пазарска количка от магазин в Благоевград.

В аптеките в цяла България са свършили спиртните дезинфектанти и маските. “Гелчетата свършиха стремително бързо. Поръчали сме дезинфектанти и чакаме доставка до 3-4 дни ", съобщи пред председателят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

Заради неналичието на дезинфектанти, хората всеобщо купуват медицински алкохол. В аптеките в Шумен свърши и спиртът.

Новият ковид продължава да се популяризира покрай нас. На Балканите Румъния заяви за първи случай. По два нови позитивни теста има в Гърция и в Хърватия. В Северна Македония към този момент е единствено един. Регистрирани случаи има към този момент в 18 страни на Стария континент. Най-критична остава обстановката в Италия.

Премиерът Бойко Борисов: Национален осигурителен институт може да банкрутира, в случай че хиляди са под карантинаПри една разрастваща се зараза от ковид и хиляди под карантина у дома, Националният застрахователен институт (НОИ) ще се изпразни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР