Истанбул може да остане без вода, съобщава в Twitter белоруската

...
Истанбул може да остане без вода, съобщава в Twitter белоруската
Коментари Харесай

Истанбул без вода: Сушата е на път да предизвика криза

Истанбул може да остане без вода, оповестява в Twitter белоруската опозиционна осведомителна организация NEXTA. Поводът за тези опасения е апелът на кмета на Истанбул хората да пестят вода, поради следващ дефицит на вода. Нивото на водата в резервоарите, захранващи Истанбул, е паднало до рекордно ниски равнища. Ако сушата продължи, обстановката ще стане сериозна.

Индийската организация IANS също споделя сходна информация, като добавя, че степента на запълване на язовира в Истанбул е паднала до едвам 33,37 % и спадът продължава. Имамоглу прикани близо 16-те милиона поданици на града да икономисват „ всяка скъпоценна капка вода, изтичаща от крана, написа още индийската организация.

 

Mayor Ekrem Imamoglu has urged residents of Turkey's largest city to save water amid current drought and subsequent water shortage.

Warning that Istanbul's dam filling rate falls to merely 33.37 per cent and the decline is continuing, Imamoglu urged the city's nearly…
— IANS (@ians_india)
Турският народен канал написа още, че това лято в Истанбул е имало извънредно изсъхнал интервал и е значимо да се трансформират навиците за потребление на водата, с цел да няма спиране на водоснабдяването. Медията се базира на известие на Администрацията за водоснабдяване и канализация на Истанбул (İSKİ), които считат още, че приключването на приблизително 6 тона вода годишно ще бъде предотвратено посредством ремонт на кранове.

One of the largest cities in the world may be left without water

The mayor of Turkish Istanbul urged residents to conserve water in the face of drought and subsequent water shortages.

Water levels in reservoirs supplying Istanbul have fallen to record lows.

If the drought…
— NEXTA (@nexta_tv)
„ Намалете времето, което прекарвате в банята с 1 минута, спестете приблизително 16 тона вода годишно. Не оставяйте водата да тече, до момента в който се сапунисвате по време на душ. Не оставяйте крана отворен, до момента в който миете ръцете и лицето си или се бръснете. Ако миете ръцете си с отворен кран от самото начало, не забравяйте, че 75 % от водата се губи. Докато чакате бойлера да загрее водата, съберете течащата вода в съд и я използвайте за други потребности. Не пускайте пералните и съдомиялните преди цялостното им зареждане. Мийте съдовете си в машината, а не на ръка, избягвайте да губите 110 литра вода при всяко измиване. Перете прането си машинно, а не на ръка, спестете приблизително 9 тона вода годишно. Мийте зеленчуците и плодовете в съд, а не в течаща вода “, са единствено част от рекомендациите на истанбулското ВиК, представено от турския народен канал. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР