ИСТАНБУЛ (AP) — Украинският президент Володимир Зеленски беше в Истанбул

...
ИСТАНБУЛ (AP) — Украинският президент Володимир Зеленски беше в Истанбул
Коментари Харесай

Украинският Зеленски в Турция, където се очаква Ердоган да настоява за преговори за прекратяване на войната с Русия

ИСТАНБУЛ (AP) — Украинският президент Володимир Зеленски беше в Истанбул в петък за диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, чиято страна-членка на НАТО има се стреми да балансира околните си връзки както с Киев, по този начин и с Москва и неведнъж предлага да работи като кротичък медиатор сред тях.

По време на диалозите в Истанбул се очакваше Ердоган да упорства за договаряния за преустановяване на войната на Русия в Украйна, която към този момент е трета година, сподели турски държавен чиновник.

Разговорите също ще бъдат фокусирани по отношение на допустима нова мярка, която би подсигурила навигационната сигурност на комерсиалните кораби в Черно море, сподели служителят. Официалният чиновник приказва при изискване за анонимност в сходство с протокола на турското държавно управление.

Посещението идва в миг, когато Зеленски продължава да оказва напън върху други народи за повече муниции и оръжия, с цел да спре напредването на съветските войски, опитващи се да реализират по-дълбоки печалб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР