Испанското правителството създаде работен екип, който да върне всички глоби,

...
Испанското правителството създаде работен екип, който да върне всички глоби,
Коментари Харесай

Испания връща пари на глобените при първия локдаун

Испанското държавното управление сътвори работен екип, който да върне всички санкции, наложени на жителите по време на локдауна при първата вълна на пандемията от COVID-19 предходната година.

Министерството на териториалната политика е наредило на чиновниците си да разгласят несъбраните до този миг санкции за недействителни.

След като Конституционният съд разгласи първият локдаун в Испания за противоконституционен, изпълнителната власт сътвори работни екипи с представителите на данъчната организация, министерствата на стопанската система, финансите и териториалната политика. Те би трябвало да намерят метод да открият банковите сметки на всички санкционирани хора и да им възстановят сумите.
свързани новини2841на 15.07.2021
Обявеното с Кралския декрет от 14 март 2020 година изключително състояние даде опция на държавните сили и органи за сигурност, районната и локалната полиция, да глобяват жителите, които са напуснали домовете си без основателна причина.

Тогава са издадени близо 1 142 000 наказателни акта, като едвам 173 000 от тях са завършили с заплащането на санкцията, при обработени към 482 000 постановления. Останалите в този момент ще бъдат оповестени за недействителни.

Най-много са санкционираните в Андалусия и Мадрид, а минимум в Сеута и Мелия.

За връщането на средствата локалните управляващи на всички самостоятелни райони си сътрудничат с централното държавно управление.

Изключение вършат единствено Каталуния и Страната на баските, защото те имат трансферирани от Мадрид права сами да разрешат проблема.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР