Испанското правителство реши да мобилизира армията, след като безпрецедентен брой

...
Испанското правителство реши да мобилизира армията, след като безпрецедентен брой
Коментари Харесай

Испания мобилизира армията в Сеута заради рекорден наплив на мигранти

Испанското държавно управление реши да активизира армията, откакто невиждан брой незаконни мигранти дойдоха в самостоятелния град Сеута, ситуиран на северното крайбрежие на Африка, оповестява организация Europa Press. 

Над 5 хиляди души, от които към 1500 са малолетни, са влезнали в Сеута от Мароко с плуване. Броят на пристигналите денем мигранти е бил рекордно висок за Испания. В резултат управляващите на кралството взеха решение да активизират армията, с цел да поддържат държавната делегация в самостоятелния град на фона на актуалната обстановка. В района на идване на незаконни имигранти е решено да се засили наличието на чиновници на Гражданската армия и полицията. Според някои оценки броят на мигрантите от Мароко, които са влезнали в Сеута, може да доближи 9 хиляди, предава Агенция " Фокус ". 

Напливът на незаконни имигранти в испанския град пристигна на фона на дипломатическото напрежение сред Мадрид и Рабат. През април стана известно, че генералният секретар на фронта POLISARIO (Народен фронт за избавление на Сегиет ал-Хамра и Рио де Оро, отстояващ независимостта на Западна Сахара от Мароко) е в болница в Испания за лекуване от COVID-19. Мароканските управляващи предизвестиха Испания за вероятните последствия от тази обстановка. 

Както съобщи ръководителят на Министерството на външните работи на Испания Арансия Гонсалес Лая в изявление за радиостанция Cadena Ser, мароканските управляващи са дали уверения, че всеобщият приток на незаконни имигранти в Сеута не е резултат от различията с Испания. Министърът изясни, че управляващите на страната ще защитят своите граници и ще върнат в Мароко тези, които са влезнали незаконно на територията на Испания. 

Сеута има статут на самостоятелен град в Испания. Поради географското си местонахождение казусът с миграцията е един от главните за Сеута. За да се управлява потокът от бежанци от Африка, по границата с Мароко беше инсталирана шестметрова ограда, предпазена с бодлива тел. Въпреки това, мигрантите от време на време съумяват да преодолеят оградата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР