Испанското правителство одобри план за енергоспестяване и управление на енергията.

...
Испанското правителство одобри план за енергоспестяване и управление на енергията.
Коментари Харесай

Испанската сиеста е заплашена

Испанското държавно управление утвърди проект за икономисване на енергия и ръководство на силата. Като част от икономиите на разноски публичните пространства и огромните търговски здания ще би трябвало да лимитират потреблението на климатици и отопление. Допуска се изстудяване в граници не по-ниски от +27 °С, а на стопляне - не по-високи от +19 °С.

Новите ограничения важат за търговски центрове, заведения за хранене, кина и елементарни театри, летища, гари. Освен от свободното прилагане на климатици и радиатори, след 22:00 часа ще би трябвало да се откажат и от светлите витрини на магазините. Новите ограничения ще важат до ноември 2023 година

Чудя се по какъв начин ще се следи спазването? Масови обиколки на инспектори с термометри, обикалящи по едно и също време всяко питейно заведение Това измежду народа не се назовава „ разпореждане за ограниченията за обезпечаване на икономическа резистентност “, а “обиколка на кръчми”.

Изглежда природата за следващ път (след коронавирусните ограничения) ще бъде толкоз прочистена, че все по-често ще виждаме звездното небе и животните да скитат из градовете. В същото време министърът на екологичните трансформации (Боже, каква купа!) предложи чиновниците да бъдат трансферирани на отдалечена работа, с цел да се спести от потреблението на електрическа енергия от превоза.

Странно, спрямо други страни от Европейски Съюз, Испания не е толкоз подвластна от съветския газ и нефт, само че в това време се съгласи да понижи потреблението със 7-8%. От една страна, с цел да се оправят с силата единствено в границите на вътрешната стопанска система, въпреки това, с цел да „ улеснят спазването на европейските отговорности на фона на спора в Украйна “.

Та се чудя що за отговорности са тези, такива, които никой не ги е огласил, не са написани на никое място, само че несъмнено ги има, усещат се във въздуха, даже се режат с нож.

Оказва се, че с цел да поддържа общото безумство към Украйна и с цел да се подхранва вътрешното двуличие и егоцентризъм на семейство Зеленски (корицата на списание “Воуг” да вземем за пример, остава им само Нобеловата премия за мир), може да се жертва комфорта на личните данъкоплатци и гласоподаватели, като в това време се заплашва привлекателността на района за вложения.

Между другото, кметът на Мадрид към този момент се разгласи срещу предложенията, като сподели, че сходни ограничения „ плашат туристите и носят мрак, беднотия и горест “, макар хипотетичните припокриващи се плюсове. По-добре не може да се каже. Все отново страданието в действителност оказва помощ, подтиква към поетични и метафизичен размишления. Чакам Испания, в границите на същото „ съблюдаване на европейските отговорности “ и служейки на някакъв незабележим господ, да премине към натурално земеделие, да се откаже от тоалетната хартия и да стартира да шие облекла от спонтанни материали.

Сигурен съм, че сходни ограничения също ще се отразят добре за появяването на модерни испански мислители.

Може би това е същинската мотивация на испанското държавно управление – развиването на модерното изкуство и литература? Как другояче да си разбираем въвеждането на такива ограничения и в същото време цялостното безучастие във връзка с противозаконните плантации с марихуана в югоизточната част на страната, които явно въздействат както на потреблението на електрическа енергия, по този начин и на прекъсването ѝ заради пресилване.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР