Испанското правителство обяви планове за раздаване на маски на хората

...
Испанското правителство обяви планове за раздаване на маски на хората
Коментари Харесай

Испания частично премахва някои ограничения

Испанското държавно управление разгласи проекти за разпределяне на маски на хората в метрото и жп гарите от понеделник, защото някои служащи стартират да се връщат на работните си места в края на двуседмичното заледяване на цялата несъществена икономическа активност, написа английският вестник The Guardian.
Работниците във фабриките и строителните служащи ще стартират работа през идната седмица, макар предизвестията, че облекчаването на строгата карантина може да докара до увеличение на болестта. Въпреки това, множеството магазини и офиси ще останат затворени и се предлага хората да работят от домовете си, когато е допустимо
Испанският здравен министър Салвадор Ила акцентира, че националната карантина, влезнала в действие на 14 март, остава в действие, само че съобщи, че по-строгите ограничавания, въведени в края на предишния месец, целят понижаване на натиска върху препълнените лечебни заведения в страната.
Ила уточни, че актуалното ограничение е удължено до 26 април, само че добави:
Фирмите, на които е позволено да рестартират активността си, могат да го създадат. Това значи, че испанците могат да отидат на работа и също да разчитат на съществени артикули.
Министърът също подсети на хората, че страната остава „ във фаза на доста сложни ограничения “.
Между четвъртък и петък 605 души в Испания са умряли от вируса - което е спад от 683 през последните 24 часа.
В момента процентът на увеличение на новите случаи е 3%, в съпоставяне със среднодневната стойност от 12% в края на март и 20% в средата на март. В Испания към този момент са регистрирани 157 022 на COVID-19-19 и 15 843 смъртни случая.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР