Испанското правителство каза, че най-голямата му пратка с военно оборудване

...
Испанското правителство каза, че най-голямата му пратка с военно оборудване
Коментари Харесай

Испански кораб с въоръжение за Украйна акостира на пристанището в полския град Гдиня


Испанското държавно управление сподели, че най-голямата му пратка с военно съоръжение за Украйна до момента е на път да дойде в страната, откакто транспортен съд, пренасящ 200 тона боен товар, дебаркира на пристанище в Полша, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4786
Испанското министерство на защитата удостовери, че корабът е дошъл в Полша.

Испанският в. „ Паис “ заяви, базирайки се на полските пристанищни управляващи, че плавателният съд е дебаркирал на пристанището в гр. Гдиня, където бойната техника ще бъде разтоварена и превозена до логистична база в Украйна, отдалечена на към 700 километра.

Пратката включва 30 камиона, няколко специфични тежкотоварни транспортни машини и към 10 по-малки транспортни средства, които ще се употребяват за преместване на военни товари до Украйна, изясни испанският министър председател.   

Миналата седмица испанският министър-председател Педро Санчес заяви за пратката по време на аудиенция в Киев, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски.

Военното съоръжение стигна до Полша с испанския транспортен съд „ Изабел “, чиято дължина е 149 метра.

„ Това е най-голямата пратка до момента, тя надвишава над два пъти досегашните ни военни доставки “, изясни Санчес. 

Преди това Испания изпрати на Украйна 1370 противотанкови гранатомета, 700 000 пълнителя за картечници, както и бронирана кола за спешна помощ и медицински консумативи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР