Испанското министерство на транспорта ще внесе в Министерския съвет във

...
Испанското министерство на транспорта ще внесе в Министерския съвет във
Коментари Харесай

Испания ще гарантира шестгодишни кредити за изпаднали в неплатежоспособност наематели

Испанското министерство на превоза ще внесе в Министерския съвет във вторник предложение страната да подсигурява микрокредити без рента, които да бъдат изплатени в интервал сред три и шест години за наематели, наранени от коронавирусната рецесия, осведоми abc.es.

Мярката е ориентирана към хората, които живеят чартърен в жилища на " дребни притежатели ". Това са тези, които имат под осем къщи чартърен, съгласно класификацията му, до момента в който за наемите, ръководени от " огромни притежатели " (инвестиционни фондове, финансови предприятия, ръководство на недвижими парцели и активи), има мораториуми върху заплащането на наем, изясняват пред Efe източници от Министерството на превоза, подвижността и градоустройствения дневен ред (Mitma). 

Въпреки че няма публични данни, Mitma пресмята, че сред 85% и 90% от пазара на наеми са в ръцете на дребни притежатели на земи, най-вече фамилии, които се нуждаят от този приход, с цел да задоволят потребностите си. Консултантите за недвижими парцели покачват тази цифра до 95% или 96%, до момента в който синдикатите на наематели я слагат под въпрос и употребяват изследвания, които демонстрират, че единствено 16% от тези, които са пуснали къщата си чартърен, вършат това от „ незабавна финансова потребност “.

Проектът на декрет, който ще бъде разискван във вторник от Министерския съвет, включва ограничения за изселване и мораториуми върху заплащането на наем за домове, ръководени от обществените администрации.

Предложението на министерството, водено от социалиста Хосе Луис Абалос, беше отхвърлено от общественото вицепрезидентство, ръководено от водача на Унидас Подемос Пабло Иглесиас, който се застъпи за прекъсване на заплащането на наем на всички наранени от ковид за идващите два месеца, в сходство с това, което приканват профсъюзите на наемателите, които към този момент приканиха за стачка поради наемите на засегнатите фамилии, заетите на свободна процедура и на дребния бизнес.

Според техните данни повече от 8000 души са предизвестили от 19 март, че няма да могат да заплащат наема през април, тъй като приходите им са понижени или са изгубили работата си.

Междувременно, испанските финансови институции, които са част от испанската система за картови разплащания, са се съгласили краткотрайно да разширят „ лимита за безконтактно заплащане “ от 20 на 50 евро, като по този метод се понижава контакта, като не се постанова да вкарваме своя ПИН номер, написа abc.es. В този смисъл на обществеността също се предлага да „ приоритизира заплащане с карта или мобилно “, с цел да понижи физическия контакт. Всичко това, в сходство с предложеното от Европейския банков орган (ЕБА).

Мярката ще се ползва последователно от 30 март, както във финансовите институции, по този начин и в дребния бизнес, като се чака броят на безконтактните интервенции да се усили.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР