Испанското издание km77.com публикува видео от поредния „лосов тест“. Този

...
Испанското издание km77.com публикува видео от поредния „лосов тест“. Този
Коментари Харесай

Защо най-бързата Skoda Octavia се провали на лосовия тест

Испанското издание km77.com разгласява видео от следващия „ лосов тест “. Този път публицистите тестваха маневреността на хибридната Skoda Octavia Combi RS. Наточеното комби не можа да се оправи с теста, а специалистите обаче заключиха, че техническите характерности на колата нямат нищо общо с това.

За всичко са отговорни гумите Bridgestone, които не могат да обезпечат задоволително сцепление с пътното платно при внезапна промяна на лентата. За тестване публицистите избраха Octavia Combi RS, оборудвана с хибриден силов тракт с мощ 245 конски сили, адаптивно окачване и гуми Bridgestone Turanza. Именно последните станаха повода за неуспеха на колата на теста.

По време на тестванията комбито сполучливо се оправи с " лосовия тест " при скорост от 70 километра в час. Всички последващи опити обаче приключиха за колата със конфликт с един или повече конуси. Журналистите бяха сюрпризирани, защото даже по-големият Mercedes E-Klasse Estate мина теста със скорост от 75 километра в час.

Водачът, управлявал Octavia Combi RS по време на теста, съобщи, че неуспехът на теста се дължи на гумите, които не обезпечават задоволително сцепление и вследствие на това колата не прави маневри при по-висока скорост. На занимателен каданс можете да видите, че гумите в действителност не се придържат към асфалта.

В същото време уредниците на „ лосовия тест “ означиха, че нито една кола, обута в Bridgestone Turanza, не може да извърши промяна на лентата със скорост над 75 километра в час. В средата на март новото Peugeot 308 изпита огромни компликации при прекосяването на „ лосовия тест “, като по време на тестванията топ версията на хечбека изгуби ръководство.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР