Испанското футболно първенство остана окончателно без мач на американска земя,

...
Испанското футболно първенство остана окончателно без мач на американска земя,
Коментари Харесай

Барселона отказа участие в мач в САЩ

Испанското футболно състезание остана дефинитивно без мач на американска земя, откакто тимът на Барселона, който трябваше да срещне Жирона в Маями, отхвърли присъединяване в дуела след съвещание на борда на шефовете.

Испанската футболна лига подписа 15-годишен контракт с компания " Релевънт " за промотиране на Ла Лига в Северна Америка, като част от това съглашение беше изиграването на един дуел на сезон оттатък океана. За тази година мачът беше каталунското дерби Жирона - Барселона, които трябваше да играят на 26-и януари на стадиона на Маями Долфинс от НФЛ.

Barça were and still are willing to play in Miami, but consider that the project will not prosper until there is an agreement between all parties involvedhttps://t.co/PWVMEPU9zz
— FC Barcelona (@FCBarcelona) December 10, 2018
Предложението получи съпротива от Испанската футболна асоциация, УЕФА и ФИФА, а в този момент и Барса отхвърли присъединяване. " Бордът на шефовете на Барселона взе решение да отдръпна поддръжката си към мач против Жирона в Маями, откакто тази концепция срещна необятно отрицание. Барселона към момента има предпочитание да играе в Маями и клубът приема, че приходите от телевизионни права ще бъдат поделени от тимовете в първа и втора дивизия, само че до момента в който всички забъркани страни не стигнат до консенсус, този план не може да бъде сбъднат ", оповестяват от клуба.

Според източник на Ройтерс, съществена спънка за провеждането на мача е прекомерно нападателният метод за мач още през този сезон.
Примера дивисион 15 кръг, събота 8 декември  Еспаньол 0:4краен резулат  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР