Испанският здравен министър Салвадор Ила обяви, че своите 47 милиона

...
Испанският здравен министър Салвадор Ила обяви, че своите 47 милиона
Коментари Харесай

Испания ваксинира своите 47 млн. граждани на три вълни, от януари до лятото

Испанският здравен министър Салвадор Ила разгласи, че своите 47 милиона поданици против ковид на три талази, започвайки през януари и завършвайки " през летните месеци ", оповестява АП.

Около 2,5 милиона души , в това число жители и личен състав в домове за възрастни хора, здравни служащи и хора според, ще бъдат предпочитани за първата партида ваксини , която Испания чака да ползва сред януари и март, сподели Ила в петък.

Той изясни, че специалистите проучват какъв ще бъде редът за имунизиране на други групи в акцията за имунизиране от март до юни и за последната партида през лятото, според от риска от заразяване и съществуването на дози ваксини.

Испания е завършила контракти за закупуване на 140 милиона дози, с които могат да се имунизират 80 милиона души .

Запитан по отношение на повдигнатите въпроси за предварителните резултати от препоръчаната , Ила сподели, че тактиката на Европейския съюз за закупуване на ваксини от най-малко седем разнообразни производители взема поради, че някои може да не получат дефинитивно утвърждение .

" Няма да прилагаме ваксина, която няма гаранции за сигурност и резултатност ", сподели Ила.

Неотдавнашният спад в броя на ежедневните коронавирусни инфекции в Испания е облекчение за лечебните заведения, където 12% от естествените кревати и 28% от леглата за интензивно лекуване лекуват пациенти с COVID-19. Но броят на ежедневните смъртни случаи остава висок .

Страната е записала 1,6 милиона коронавирусни инфекции и 44 300 смъртни случая.
 Спад на заболеваемостта в Испания, неустановеност за Коледа
Спад на заболеваемостта в Испания, неустановеност за Коледа

Мадрид разгласи предстоящо стягане по празници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР