Испанският втородивизионен футболен тим Райо Валекано трябваше да играе с

...
Испанският втородивизионен футболен тим Райо Валекано трябваше да играе с
Коментари Харесай

Снежна добрина: Футболистите на "Райо Валекано" помагат на закъсали в бурята

Испанският втородивизионен футболен отбор " Райо Валекано " трябваше да играе с " Мирандес " на 10 януари. Само че бурята " Филомена " промени всички проекти.

В Испания ситуацията е... снежно. От небето падат снежинки от няколко дни, температурите са извънредно ниски, а ветровете мощни.

В тези условия освен футболът е невъобразим. Самото напредване от една до друга точка е невероятно. Играчите и треньорският щаб на " Райо Валекано " се пробваха да тръгнат към град Миранда де Ебро късно през вчерашния ден (8 януари), само че за 5 часа изминаха едвам... 20 км!

El primer equipo viaja rumbo a Miranda de Ebro.
— Rayo Vallecano (@RayoVallecano)

Заради снеговалежите ситуацията в Мадрид е тежко, а тапите са километрични, най-много поради водачи, решили да останат с летните си гуми.

И до момента в който рейсът на " Райо Валекано " се тътреше като охлюв по непочистените пътища, футболистите изскочиха на открито, с цел да оказват помощ на закъсалите водачи. Те отместваха колите от пътя в опит и техният автобус да се придвижи малко по-напред.

Hola vamos para allá. Por nosotros no va a ser pero esto está complicado
Que lleguéis sanos todos los que tenéis que estar hoy en las carreteras.
— Rayo Vallecano (@RayoVallecano)

Само че, след 5 часа опити, от клуба взеха решение, че най-разумно е да се върнат вкъщи, в Мадрид.

Мачът с " Мирандес " пък беше отсрочен от Ла Лига и се чака нова дата за провеждането му.

De vuelta a la Ciudad Deportiva
— Rayo Vallecano (@RayoVallecano)

Такава е ориста и на срещата от елита на испанския футбол сред " Атлетико " Мадрид и " Атлетик " Билбао. Мачът трябваше да се играе през днешния ден (9 януари), само че гостите не съумяха да стигнат до столицата, защото самолетът им не получи позволение за кацане при тези атмосферни условия.

Футболистите на " Реал " Мадрид пък прекараха 3 часа в самолета, само че въпреки всичко дойдоха в Памплона, където по-късно през днешния ден би трябвало да излязат против " Осасуна ".

Лошите атмосферни условия може да повлияят и на мачовете от шампионата за Суперкупата на Испания. Полуфиналите ще се проведат на 13 януари ( " Реал " Сосиедад - " Барселона " ) и 14 януари ( " Реал " Мадрид - " Атлетик " Билбао). Финалът е на 17 януари. Всички мачове може да гледате директно по bTV Action.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР