Испанският вестник El Pais предупреди европейските страни за предстоящата нова

...
Испанският вестник El Pais предупреди европейските страни за предстоящата нова
Коментари Харесай

Задава се нова заплаха за Европа заради коронавируса

 Испанският вестник El Pais предизвести европейските страни за идната нова опасност, която ще бъде породена от пандемия и насилствена самоизолация. Раждаемостта се срутва в Испания заради охраничителните ограничения и самоизолирането – през декември и януари са регистрирани 13 141 новородени по-малко от същия интервал от миналата година, спад от 23%.

Вестникът отбелязва, че раждаемостта за декември и януари е спаднала с 22,6% спрямо декември и януари 2020 година

Директорът на Института на Националния проучвателен съвет Диего Рамиро означи, че откривателите към момента нямат повече данни за 2021 година, с цел да създадат по-точна прогноза.

Подобна обстановка е записана и в други европейски страни, да вземем за пример в Италия процентът на спад е бил 21,6%, а във Франция - 13%,  добавя El Pais, представени от DarikNews.

Диего Раиро не чака покачване, когато бурята отмине: " Освен епидемиологичната рецесия, ще имаме и икономическа рецесия и към този момент видяхме резултатите от 2008 година, която провокира дълготраен спад. Сега навлизаме в година на пауза и ще имаме най-ниските равнища на раждаемост в Испания ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР