Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Сойдо съобщи, че полицията е

...
Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Сойдо съобщи, че полицията е
Коментари Харесай

Испанската полиция откри близо 9 тона кокаин в пратка с банани

Испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Сойдо заяви, че полицията е заловила близо 9 тона кокаин, прикрит в пратка с банани от Колумбия, европейски връх за опиати, открити в корабен резервоар, предадоха "Асошиейтед прес " и "Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.
Министър Сойдо сподели, че са задържани шестима души - четирима в Испания и двама във френския град Лион, откакто полицията и митническите управляващи са заловили 8.74 тона кокаин, укрит на борда на товарен транспортен съд, който предходната неделя дебаркирал в южното испанско пристанище Алхесирас.
Пазарната стойност на открития кокаин би надхвърлила 3 милиарда евро, написа испанският "Диарио де Кадис ". Задърани са двама френски жители и чиновник на испанската Гражданска армия.
Наркотикът бил разпределен в над хиляда щайги с банани, а някои пакети били надписани с етикети "Айфони ", се вижда на фотоси, публикувани от вътрешното министерство. Дейността на експортьора на бананите от Колумбия и на компанията вносител в Испания беше сложена под наблюдаване от националната полиция и митническите органи, с помощта на което била открита подозрителната пратка.
С общо 101 млн. тона обработени товари през 2017 година Алхесирас е най-голямото испанско товарно пристанище и основен вход за кокаина в Европа. През януари управляващите заловиха там 6 тона кокаин,изпратен от картела Меделин в Колумбия, също прикрит в резервоар с банани.
Предишният връх за пратка, хваната в Европа, беше от 1999 година, когато испанските управляващи откриха 7.6 тона кокаин на транспортен съд в намерено море след специфична интервенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР