Испанският Върховен съд постанови да бъде пусната под гаранция председателката

...
Испанският Върховен съд постанови да бъде пусната под гаранция председателката
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция председателката на каталунския парламент

Испанският Върховен съд постанови да бъде пусната под гаранция председателката на Народното събрание на Каталуния Карме Форкадел , до момента в който трае следствието против нея.

По-рано испански държавен прокурор изиска от Върховен съд да остави в ареста Форкадел и трима депутати, до момента в който продължава следствието на ролята им в оповестяването на независимостта на региона.
Форкадел и петима районни депутати дадоха показания в четвъртък пред Върховния съд във връзка с обвинявания в противодържавна активност, протест и корист с държавни средства.

Прокурорът е изискал от съдията да освободи други двама районни депутати, само че не излиза наяве дали са били сложени условия.



Шефката на каталунския парламент е споделила в показанията си пред съдията, че декларацията за самостоятелност от 27 октомври не е била законово обвързваща като документ, съгласно правосъдни източници, представени от Ройтерс.



Престъпленията, по които са разследвани каталунските депутати, са наказуеми съгласно испанските закони с до 30 години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР