Испанският Върховен съд отхвърли обжалването на 15 осъдени каталунски сепаратисти

...
Испанският Върховен съд отхвърли обжалването на 15 осъдени каталунски сепаратисти
Коментари Харесай

Каталунски сепаратистки политици ще бъдат съдени за бунт

Испанският В ърховен съд отхвърли обжалването на 15 наказани каталунски сепаратисти и реши, че те би трябвало да бъдат съдени за протест, непокорство и корист с публични средства поради опита си да отделят региона от Испания, съобщи Асошиейтед прес.

Съдът реши, че обвиняването в протест против сепаратистките политици е задоволително, тъй като те са стояли зад " протест, при който властта е била употребена непозволено ".

Обвиненията са свързани с извършения предходната година референдум за самостоятелност от Испания , проведен от районното държавно управление на Каталуния. По-късно следеният от сепаратистите локален парламент разгласи едностранно самостоятелност.

Сред упрекнатите е и някогашният каталунски министър председател Карлес Пучдемон , който избяга от страната, с цел да избегне пандиза. В момента той се намира в Германия и се бори да не бъде екстрадиран.

Испанското държавно управление отхвърля концепцията за самостоятелност на Каталуния, изтъквайки, че съгласно конституцията на Испания страната е неделима.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР