Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на турнира

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на турнира
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се класира за финала в първия си турнир от ноември

Испанският тенисист Карлос Алкарас се класира за финала на шампионата на клей в Буенос Айрес (Аржентина) с награден фонд 626595 $.



Поставеният под №1 Алкарас победи изрично сънародника си Бернабе Сапата Мирайес с 6:2, 6:2 за 77 минути и ще играе за купата още в първото съревнование след завръщането си на корта след три месеца и половина неявяване.



" Щастлив съм. Бях позагубил убеденост поради травмата и трябваше да се възстановя освен физически, само че и душевен, да намеря още веднъж ритъма си. Това, че доближих до финала в първия ми шампионат през този сезон, е доста особено за мен ", разяснява 19-годишният испанец, който е втори в международната класация.

 

Алкарас, който през септември завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати и се изкачи до първото място в международната класация, се завърна на корта преди тази седмица, откакто  не беше играл от началото на ноември предходната година, когато се отхвърли поради физически проблем в края на втория сет на мача си против Холгер Руне (Дания) от конкуренцията от сериите " Мастърс " в Париж, а по-късно лекуваше мускулни контузии на корема и на бедрото.

В търсене на седми трофей в кариерата си той ще срещне  поставения под номер 2 Камерън Нори (Великобритания), който спря  серията на перуанския  квалификант Хуан Пабло Варияс (Перу) след 7:6(5), 6:4.

Испанецът води с 3:1 победи против Нори, само че британецът победи със 7:6(4), 6:7(4), 6:4 в последната среща посред им в Синсинати през предходната година.



 " Играл съм няколко пъти против него. Той е доста, доста сложен противник. Знам, че би трябвало да дам всичко от себе си на финала. Ще бъде доста тежко, само че в това време и красиво ", сподели още Алкарас.



Левичарят Нори, който е 12-и в класацията на АТП сега, има четири извоювани трофеи в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР