Испанският телекомуникационен гигант Telefonica S.A. обяви в сряда, че нейното

...
Испанският телекомуникационен гигант Telefonica S.A. обяви в сряда, че нейното
Коментари Харесай

Telefonica продава телекомуникационните си кули на American Towers за 7,7 млрд. евро

Испанският телекомуникационен колос Telefonica S.A. разгласи в сряда, че нейното дъщерно сдружение Telxius Telecom се е съгласило да продаде своите телекомуникационни кули (мачти) в Европа и Латинска Америка на American Towers за 7,7 евро. милиарди в брой.

Европейските и латиноамериканските бизнеси ще бъдат продадени в две обособени транзакции, при които American Towers ще придобият почти 30 722 обекта от телекомуникационни кули и ще станат водещ снабдител на Telefonica и в двата района. Компаниите прибавиха, че American Towers ще остане сътрудник на Telefonica в стратегически планове в Бразилия, Аржентина и Колумбия, съобщи БНР.

"Това е договорка, която има стратегически смисъл в нашата пътна карта. American Towers беше вторият ни снабдител след Telxius ", съобщи основният изпълнителен шеф на Telefonica Хосе Мария Алварес-Оалете.

"След тази страхотна интервенция ще продължим да се фокусираме върху нашите най-амбициозни цели: интеграцията с английския снабдител на услуги O2 и Virgin Media в Обединеното кралство, закупуването на Oi mobile в Бразилия и намаляването на дълга “, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР