Испанският стартъп Sateliot възнамерява след няколко часа да изведе в

...
Испанският стартъп Sateliot възнамерява след няколко часа да изведе в
Коментари Харесай

Сателитите Sateliot до 2025 година ще осигурят мобилна връзка за цялата планета

Испанският стартъп Sateliot има намерение след няколко часа да изведе в космоса първия си телекомуникационен спътник, с цел да обезпечи директни мобилни връзки. Компанията има за цел да дава текстови известия от смарт телефони тук-там, където мобилните услуги на наземните оператори не са налични по една или друга причина. Космическият уред ще бъде изстрелян от ракетата Falcon 9 на SpaceX сутринта на 12 април. Засега няма информация дали изстрелването е било сполучливо.

Базираният в Барселона стартъп е един от тези, които имат намерение да употребяват спътници в ниска околоземна орбита на височина към 500 км, с цел да осъществят повсеместни връзки. Apple, Verizon, T-Mobile и Qualcomm се движат в същата посока. Ако плановете им се осъществят, непрекъснатата мобилна връзка ще стане налична да вземем за пример за хората, наранени от естествени бедствия, или за живеещите в отдалечени региони.

В допълнение към идващото изстрелване Sateliot има намерение да изведе в орбита още четири спътника, което би трябвало да стане до края на 2023 година Това ще бъде задоволително, с цел да се приключи първата фаза от проекта на компанията. Стартъпът възнамерява да изстреля 64 спътника през идната година и 256 спътника през 2025 година Това количество ще даде опция за изпращане на текстови известия по целия свят в сходство със стандарта 5G NB-IoT. Според основния изпълнителен шеф на Sateliot Жауме Санпер, всъщност това са „ галактически базови станции “ за мобилните оператори. Техните наносателити ще дадат опция единствено след три гофини да обезпечат изцяло покритие в съвсем действително време (всъщност ще има леко забавяне).

Въпреки че дълготрайният проект на компанията е да помогне на всеобщите консуматори, до края на годината първото съзвездие от пет спътника ще обезпечи мобилна връзка единствено за логистичните компании и корабоплаването.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР