Испанският шампион Барселона се изправя срещу Валенсия във финалния мач

...
Испанският шампион Барселона се изправя срещу Валенсия във финалния мач
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барселона е на колене пред Валенсия

Испанският първенец Барселона се изправя против Валенсия във финалния мач за Купата на Испания. „ Блаугранас” излиза в мача в битка за своята Купа на Краля №31, до момента в който Валенсия търси трофей №8 в богатата история на "лос че ". Същевременно триумф в този мач може да бъде нещо като разтуха за отбора от Каталуния, който би записал домакински дубъл, само че крахът в Шампионската лига след отпадането от Ливърпул продължава да е в съзнанието на Меси и компания.

Меси: Не спирам да мисля за загубата от Ливърпул

Срещата на стадиона в Севиля "Бенито Виямарин " е с начален час 22,00 часа и уеб сайтът GONG.BG ще следи всичко най-интересно, което ще се случи на стадиона в Бетис.

 live БАРСЕЛОНА - ВАЛЕНСИЯ 0:2

0:1 Кевин Гамейро (22')

0:2 Родриго Морено (33')

"Прилепите " стигнаха до свръхестествен късмет след по-малко от пет изигирани минути на "Бенито Виямарин ". Атаката за валенсианци бе разгърната отдясно, а топката попадна в Родриго след кошмарна неточност на Клеман Ленгле, който подари топката за стрелеца на Валенсия. Нападателят на "прилепите " излезе самичък против Силесен и го залъга, само че поведе топката прекомерно дълго и ударът, който отпрати бе спрян от Жерар Пике навръх голлинията, само че при шпагата на бранителя на "лос кулес " той получи контузия.

Валенсия откри резултата в 22-ата минута, когато с прелестен диагонален пас вляво за Гонсало Гедеш топката бе пратена в португалеца от Хосе Луис Гая. Гедеш върна паралелно за Кевин Гамейро, който финтира Жорди Алба и с мощен удар, фронтално от вратата на Яспер Силесен даде превес на „ прилепите” против Барса – 1:0 за Валенсия.

Въпреки опитите на Барселона да върне експресно гола, то Валенсия стигна до втори гол след 33 минути игра. Дани Парехо отстрани двама индивида в половината на Барса и пусна вдясно за Карлос Солер. Халфът на Валенсия надбяга Жорди Алба отдясно и прати остро топката към вратарското поле, където бе Родриго Морено. Нападателят на „ прилепите” нямаше по какъв начин да сбърка с глава от близка отдалеченост и направи двоен актива на „ лос че” над Барселона.

Ернесто Валверде е лишен от услугите на контузения Луис Суарес и „ лос кулес” излиза без чист нападател, като дуото напред за Барса е Фелипе Коутиньо, Лионел Меси. Карето в отбрана е завършено от Нелсон Семедо, Клеман Ленге, Жерар Пике и Жорди Алба, който записва мач номер 300 с екипа на Барселона. На вратата е Яспер Силесен.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР