Испанският шампион Атлетико Мадрид се насочва към звездата на Сасуоло

...
Испанският шампион Атлетико Мадрид се насочва към звездата на Сасуоло
Коментари Харесай

Атлетико се готви за раздяла със Суарес, избрал му е заместника

Испанският първенец Атлетико Мадрид се насочва към звездата на Сасуоло Джанлука Скамака като заместител на ветерана Луис Суарес. „ ESdiario “ твърди, че „ дюшекчиите “ би желал да подпише Скамака това лято, с цел да укрепи офанзивата си и да се приготви за евентуално овакантяване на Суарес.

Настоящият договор на уругвайския нападател изтича в края на сезона и Атлети към момента не му е предложил нов контракт, а Астън Вила и някогашният клуб Аякс се интересуват от него. Съобщава се, че Суарес е неудовлетворен от неналичието на връзка от страна на „ рохибланкос “.

Ето за какво Суарес може да бъде притеглен да работи с някогашния си съотборник в Ливърпул и сегашен управител на Вила Стивън Джерард в „ Мидландс “, където евентуално ще се събере още веднъж и с Филипе Коутиньо.

Аякс към този момент насочи питане за някогашния си състезател, който избухна на огромната сцена точно в Амстердам, преди да премине на Анфийлд през 2011 година.

Aston Villa targeting Luis Suarez transfer as Atletico Madrid eye £25m replacement
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
И двата клуба обаче са изправени пред конкуренция от страна на Интер и Севиля, които също наблюдават обстановката с уругваеца.

В същото време в Атлетико желаят да се уверят, че подобаващ правоприемник ще бъде открит неотложно, заради което Скамака е №1 в листата с стремежи на треньора Диего Симеоне. Централният нападател се радва на извънреден сезон в Серия А с 13 гола в 28 мача в шампионата досега.

Въпреки това, привличането на италианския национал в Мадрид няма да е елементарно, защото Сасуоло не желае да се разделя с него. Плюс това, 23-годишният футболист е оценен на към 30 милиона евро, като италианският първенец Интер също се интересува от младия нападател.

Скамака се причисли към Сасуоло от академията на ПСВ Айндховен през 2017 година, като е играл още чартърен в Кремонезе, Цволе, Асколи и Дженоа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР